BLOG: Tussen de verhuisdozen

Terwijl de studio om ons heen ontmanteld wordt komen we vanavond weer voor het eerst sinds de invoering van de beperkingen live vanuit het gebouw van A1 Mediagroep. Al wekenlang wordt er door groepjes hard gewerkt om het nieuwe gebouw van de omroep op te knappen en in te richten. Ook het team van Countryland heeft daar een aantal keer een steentje aan bijgedragen. Binnenkort worden de technische installaties overgebracht. Maar dat alles ligt vanavond niet in de weg van twee uur heerlijke country en bluegrass muziek! Countryland gaat gewoon door. Dat deden we in lockdown en dat doen we nu ook tussen de verhuisdozen.

Persoonlijk ga ik ook weer een verhuizing meemaken. Een verhuizing naar een andere werkgever. In februari keerde ik terug in het onderwijs. Ik heb weer even kunnen proeven aan het leven voor de klas toen in maart de scholen sloten en ik het werk nu al wekenlang vanaf de keukentafel doe. Met veel plezier en naar volle tevredenheid van mijzelf, de school en, zo blijkt uit verschillende berichten die ik mocht ontvangen, ook van leerlingen en ouders. Maar ik ga deze kinderen op de school in Amstelveen al weer verlaten.

Ik verhuis naar een school waar ik al enkele jaren geleden mijn zinnen op heb gezet. Niet alleen omdat het in mijn eigen woonplaats is en het slechts een kwartier reistijd betekent, maar ook en vooral omdat het een school is die zich met name richt op kunst en cultuur. En daarom schrijf ik er hier graag over. Muziek maakt op deze school ook een belangrijk onderdeel uit van het dagelijkse leven en met mijn ervaring bij de radio en de organisatie van de festivals in Voorthuizen kijk ik er enorm naar uit om daar aan te kunnen bijdragen.

Waar geen verhuisdozen voor nodig waren is onze verhuizing naar de zaterdagavond. Timen en Ronald komen vanavond met twee uur heerlijke muziek, zoals het er nu dus naar uitziet wellicht voor de laatste keer vanuit de oude studio. Onze Countryland technicus Patrick heeft vorige week aan de tijdelijke studio op de bovenverdieping van het nieuwe omroepgebouw gewerkt. Die werkplek zal worden gebruikt terwijl de apparatuur van de oude studioruimte wordt verhuisd naar de ruime nieuwe studioruimte op de benedenverdieping van het nieuwe gebouw.

En wat gaat er vanavond dan gebeuren? Als Ronald presenteert dan betekent dat een muziekkeuze van onze trucker Jaap, die al reizend door Europa naar zo veel muziek luistert dat echt alleen het allerbeste en meest bijzondere de uiteindelijke selectie haalt. Op de playlist prijken bekende namen als Alison Krauss, Dolly Parton en Alan Jackson. Onze vrienden Eric Brace, Peter Cooper en Thomm Jutz en EBV headliner en Blue Grass Boy Peter Rowan zijn te horen. Met Ivy Dugas brengen we ook weer eens een bezoekje aan de zuidelijke Cajun staat Louisiana.

Timen bouwt inmiddels door aan zijn voorraad voor de oude doos. Er is zo veel materiaal beschikbaar uit de eerste helft van de vorige eeuw dat we daar jarenlang elke week de twee uur mee zouden kunnen vullen. Maar dat doen we uiteraard niet. Drie nummers uit het stof is voor onze uitzending altijd erg mooi, maar voldoende. Tenslotte vertelt Ab ons het volgende hoofdstuk van het verhaal van jaarartieste Emmylou Harris, dat met het album White Shoes inmiddels in het jaar 1983 is beland.

Dat alles en nog veel meer betekent weer twee uur genieten van country, bluegrass, oldtime en alles wat daar verder nog bij hoort. Het is vanaf vanavond weer live! Luister mee tussen 9 en 11 uur op de radiozender van A1 Mediagroep. De playlist staat op onze website. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn lang Pinksterweekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 30 mei 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.