BLOG: Achter de schermen

Terwijl nieuwe maatschappelijke normen en waarden in ons dagelijkse doen en laten een plaats vinden wordt er aan alle kanten gewerkt aan "het nieuwe normaal". Bedrijven introduceren nieuwe werkwijzen om de werknemers veilig hun werk te kunnen laten doen. Een bezoek aan een restaurant moet vooraf worden geboekt om verzekerd te zijn van een tafel. Het openbaar vervoer kom je niet meer in zonder gezichtsbedekking. Aanduidingen voor looproutes met eenrichtingverkeer zorgen voor extra meters. Het gebruik van een winkelwagentje in de supermarkt is verplicht voor elke klant en je moet het ook nog zelf desinfecteren. Ongetwijfeld zuller er mensen zijn die de maatregelen negeren, maar over het algemeen zie ik om mij heen dat er op grote schaal goed gevolg aan wordt gegeven. Bij Countryland werken we ook aan maatregelen om onze activiteiten op een voor iedereen veilige manier uit te voeren. Daarom gebeurt er bij ons nu best veel achter de schermen.

Hervatting van Countryland Sessions komt steeds dichterbij, maar niet voordat we een keer hebben proefgedraaid in Het Rebellenhonk. Dat gaat over enkele weken gebeuren. De verhuizing naar de nieuwe studio biedt ook nieuwe mogelijkheden en die moeten we uiteraard ook corona-proof kunnen benutten. We zijn daarover in goed overleg met A1 Mediagroep en we zijn enorm blij dat onze ideeën daar in goede aarde vallen. De studio op de benedenverdieping krijgt steeds meer vorm en we kunnen niet wachten om onze plannen openbaar te maken. Maar onze luisteraars en volgers zullen er toch nog even op moeten wachten.

Het nieuwe omroepgebouw van A1 Mediagroep

Waar ook aan wordt gewerkt is het contact met artiesten. We willen ze graag zelf hun verhaal laten vertellen. Vorige week heb ik al een interview met een bluegrass family band opgenomen via Skype. Het verhaal van deze band is binnenkort in de uitzending te horen. Er zijn meer country en bluegrass artiesten waar we al mee in gesprek zijn en ook daarmee zullen de komende periode interviews worden gedaan. Naar mooie muziek luisteren is fantastisch, maar de verhalen erachter maken het plaatje compleet en dat willen we de luisteraar ook graag meegeven.

TivoliVredenburg

Het contact met TivoliVredenburg komt ook weer op gang. Na de gedwongen pauze worden de optredens in het Utrechtse muziektheater weer hervat. Dat betekent dat we weer maandelijks contact zullen hebben met Sytse en Loek, de programmeurs van de concertreeks Shelter From The Storm. Loek vertelde onlangs in onze uitzending over Walk The Line: Ramblin' Roots, de roots en americana versie van het door coronamaatregelen geïnspireerde Walk The Line concept. Hierbij gaat de bezoeker op reis door het gebouw van TivoliVredenburg en bekijkt daarbij verschillende optredens van een aantal bands en artiesten. We kunnen een bezoek tijdens het Ramblin' Roots weekend hartelijk aanbevelen. Dat is volgende week, 1 en 2 augustus.

De luisteraar heeft de afgelopen maanden dus wellicht minder Countryland ervaren zoals het voorheen altijd was. Eerst hadden we de uitzendingen met non-stop muziek. Het werd al een stuk beter met de thuiswerk-uitzendingen, waarbij Timen een forse taak had aan het knippen en plakken van audio-files. Uiteindelijk konden we weer live vanuit de studio uitzenden, maar dat gebeurt nog in een klein groepje. Al die tijd is er echter gewerkt aan het ontwikkelen van ideeën, het spreken met partners, het regelen van interviews, het verzamelen van muziek en nog veel meer. We hebben inmiddels zelfs een auto en aanhanger die zijn voorzien van Countryland huisstijl!

Wat ook altijd achter de schermen gebeurt is het uitzoeken van muziek door onze trucker Jaap. In zijn vrachtwagen klinkt altijd country en bluegrass muziek uit de speakers, waardoor hij veel mooie en verrassende artiesten ontdekt. De vraag is of hij muziek luistert tijdens zijn werk of dat hij werkt tijdens het luisteren naar muziek.

In ieder geval heeft hij weer muziek uitgezocht voor Ronald, die vanavond samen met Timen de presentatie verzorgt. En het zijn allemaal weer mooie en bijzondere nummers!

Luister dus weer naar Countryland, van 21:00 uur tot 23:00 uur, bij A1 Mediagroep. Op de playlist leest u wat er wordt gedraaid. Op Uitzending gemist is het later allemaal opnieuw te beluisteren. Zo vaak als je wilt!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 25 juli 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.