BLOG: Een warm geluid uit Windy City

Chicago staat ook wel bekend als de Windy City. De stad waar het altijd waait. Maar er zijn meer mogelijke verklaringen voor die bijnaam dan het weer. En Chicago blijkt niet eens de meest winderige stad van de States te zijn. Chicago is ook de stad van een warm geluid. Het geluid van Adam James Sorensen. Een singer-songwriter wiens subtiele stemgeluid een warmte verspreidt die de luisteraar omarmt. Vanavond is hij bij ons te gast, zingt hij live een aantal nummers in de uitzending en gaan we uiteraard met hem in gesprek.

Adam is bezig aan zijn Wintertour 2019 door de lage landen. Tot volgend weekend is hij nog te zien in diverse plaatsen in Nederland en België. Een week later volgen nog twee dagen in Duitsland. Anna Banning van Triple A benaderde ons afgelopen week dat hij vanavond nog vrij had. En dan is bij Countryland een invulling snel geregeld!

Adam James Sorensen

In 2012 bracht Sorensen het album Midwest uit. Van dit album zal hij vanavond het nummer Chicago River zingen. Vorig jaar verscheen Dust Cloud Refrain. Van dit recente album kunnen in de uitzending drie songs worden beluisterd, waaronder het prachtige Steam Train.

We mogen ons weer gelukkig prijzen dat we deze artiest in de uitzending hebben. Maar uiteraard gebeurt er veel meer. Jaarartiest Willie Nelson komt natuurlijk weer aan bod, we spreken met Tivoli Vredenburg in Utrecht over de programmering van de komende maand en verder hebben we een playlist samengesteld die uiteenloopt van het unieke geluid van Patsy Cline (waarmee we nog even terug grijpen op de BLOG van vorige week), via de Ierse formatie I Draw Slow tot de unieke samenwerking van Coby Greer met een oude legende. En er zit nog veel meer variatie in het programma verwerkt. En, oh ja….het is komende week ook nog Valentijn. Daar zal ik ook zo af en toe wel iets over zeggen. Maar of het allemaal rozengeur en maneschijn is…..?

Zeker weer een uitzending om niet te missen. En gelukkig hoeft dat ook niet, want als het vanavond tussen 20:00 en 22:00 uur bij Veluwe FM niet lukt dan is later luisteren via Uitzending gemist altijd een optie.

Fijn weekend!


De BLOG wordt geschreven door presentator Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *