BLOG: Feest!

De eerste uitzending van Countryland was op 11 februari 1997. Vandaag gaat uitzending 1.093 live de ether in. En hoewel er tegenwoordig een heel team achter het programma staat, met inmiddels vijf presentatoren, twee technici en facilitair ondersteunende medewerkers, is het Timen die er 22 jaar geleden mee is gestart. Felicitaties zijn daarom met name voor hem en voor de prachtige prestatie die hij heeft neergezet. En, oh ja, Timen was zelf afgelopen week ook nog jarig! Bij deze, collega en vriend, van harte gefeliciteerd!

Proost Timen!

Uiteraard gaat dit dubbele feest vanavond gevierd worden in de Veluwe FM studio in Putten. Timen en Harro zullen de luisteraar trakteren op de mooiste muziek. Maar er viel de afgelopen week nog meer te vieren. Kacey Musgraves was de grote winnares bij de Grammy Awards, afgelopen zondag. Zij pikte maar liefst vier eerste prijzen op! Het feit dat ze met Golden Hour de Grammy voor Best Country Album kreeg is op zich mooi. Maar nog veel mooier vind ik dat hetzelfde album ook werd bekroond als Best Album, wat aangeeft dat country toch best wel een hoofdrol speelt in de globale muziekindustrie! De andere twee Grammy’s zijn voor de songs Butterflies in de categorie Best Country Solo Performance en Space Cowboy voor Best Country Song.

Ook onze jaarartiest Willie Nelson viel in de prijzen. Zijn album My Way werd bekroond als Best Traditional Vocal Album. Het album verscheen op 14 september 2018 en is zijn 68e studio album. Het is een eerbetoon aan Frank Sinatra, waar hij goed bevriend mee was.

We kunnen dus rustig concluderen dat jong en oud het bij de Grammy’s wel hebben waargemaakt, als we naar country muziek kijken. Het stoffige imago dat country muziek alleen nog iets is voor de oudere generatie is toch wel achterhaald. Er staan voortdurend nieuwe artiesten op, vaak nog maar tieners, die onze geliefde muziek laten voortleven en, belangrijker misschien nog, laten ontwikkelen. De family bands in de bluegrass, de jonge cowboys en cowgirls in de country en, zeker niet onbelangrijk, de jonge vernieuwers in de americana. Ze bouwen allemaal voort op de roots van pioniers als Woody Guthrie, Bill Monroe en The Carter Family. Onze muziek leeft!

We gaan er vanavond weer twee uur lang van genieten. Luister mee tussen 20:00 en 22:00 uur bij Veluwe FM, op de verschillende uitzendtijden bij andere stations of via Uitzending gemist. Dit feestje mag je niet missen! Felicitaties voor Timen kunnen overigens worden achtergelaten in de comments hieronder.

Fijn weekend!


De BLOG wordt geschreven door presentator Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.