BLOG: C2C brengt countrysterren naar Europa

In 2013 werd in Londen een nieuw meerdaags countryfestival georganiseerd. Country2Country, kortweg C2C, bracht countrysterren naar de O2 Arena in de Britse hoofdstad. Op twee dagen werd er opgetreden door o.a. Tim McGraw, Carrie Underwood, Vince Gill en Darius Rucker. In 2014 werd het evenement uitgebreid met een tweede locatie: Dublin in Ierland. In 2015 werden Oslo en Stockholm aan het rijtje toegevoegd en in 2016 werd ook Glasgow aangedaan. De twee laatste edities bleven vervolgens beperkt tot Londen, Dublin en Glasgow. Maar dit jaar wordt er weer uitgebreid. C2C komt nu ook naar Berlijn en naar onze eigen hoofdstad Amsterdam.

De eerste editie van C2C in 2013

C2C heeft de afgelopen 5 jaar al een keur aan country sterren naar Europa gehaald, waaronder diverse leden van de Grand Ole Opry en drie leden van de Country Music Hall of Fame. AFAS Live is op maandag 4 maart het toneel van de Nederlandse inbreng van C2C 2019. Headliner is Keith Urban. De in Nieuw-Zeeland geboren singer-songwriter verhuisde in 1992 naar de Verenigde Staten waar hij zijn carrière verder heeft opgebouwd. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de grootheden van Nashville en heeft hij een flink aantal awards en erkenningen verzameld. Hij is getrouwd met de Australische actrice Nicole Kidman, met wie hij twee dochters heeft.

Kaarten voor AFAS Live zijn nog verkrijgbaar. Toegangsprijzen variëren van 60 tot ruim 80 euro. C2C is een steeds groter groeiend event in Groot-Brittannië en Ierland. Het is prachtig dat Nederland nu ook deel uitmaakt van het programma en ik hoop dat genoeg country liefhebbers Amsterdam weten te vinden op 4 maart om er een succes van te maken.

In schril contrast met dit internationale mega-event staan de inspanningen van een groepje liefhebbers in de kelder van een cultureel centrum in Putten, waar de studio van Veluwe FM is gevestigd. Maar deze liefhebbers bereiken wel een publiek over de hele wereld. De luisteraar wordt vanavond weer getrakteerd op hun eigen mega-mix van country- en bluegrass artiesten. Timen en Ronald verzorgen de presentatie en Jaap heeft weer een grote bijdrage geleverd aan de muziekkeuze. De playlist is te vinden op de website. Luister mee tussen 8 en 10 uur, via de ether op FM radio of online via de stream. Later luisteren kan op verschillende momenten bij andere stations, of elk gewenst moment via Uitzending gemist.

En als het goed bevalt en je wil eigenlijk wel eens zo’n ster uit Nashville live zien? Koop dan dat kaartje voor C2C in AFAS Live op 4 maart. In alle gevallen wens ik je veel luisterplezier!

Fijn weekend!


De BLOG wordt geschreven door presentator Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.