BLOG: Aan tafel met Jutz, Cooper en Brace

Eind vorig jaar hadden we Thomm Jutz en Eric Brace te gast in Countryland Sessions. Peter Cooper kon er toen niet bij zijn. Maar afgelopen week waren ze met zijn drieën in Schotland. Broertje Ab vloog naar het door ons beiden geliefde noordelijke deel van het Britse eiland om het optreden van dit illustere gezelschap bij te wonen. Daarnaast was er nog een concert van Blue Rose Code, die ik zelf in Glasgow op 15 december nog heb gezien in het voorprogramma van Deacon Blue. En, oh ja, Ab ging ook nog uitgebreid aan tafel met Jutz, Cooper en Brace. Dat heeft hij weer goed voor elkaar!

Jutz, Cooper en Brace

Vanavond zit Ab weer bij ons aan tafel in de studio van Veluwe FM in Putten. We gaan ongetwijfeld wat verhalen van hem horen over zijn reis van afgelopen week. Hij heeft in ieder geval muziek uitgezocht dat er zeker mee te maken heeft. Jutz, Cooper en Brace staan op zijn lijstje, evenals Blue Rose Code. Maar ook de Schotse singer-songwriter Norrie McCulloch, het bijzonder mooie geluid van de in Arkansas opgegroeide Ashley McBryde en werk van de duo’s Mandolin Orange uit North Carolina en The Jellyman’s Daughter uit Edinburgh.

Zelf breng ik een rode draad in met aandacht voor songschrijver Cindy Walker, waarmee ik een onlangs gedane belofte inlos. Het werk van deze dame is zo omvangrijk, divers en succesvol dat die aandacht mijns inziens zeer terecht is. In totaal heb ik vijf nummers geselecteerd die van haar hand zijn, maar die worden uitgevoerd door diverse artiesten. Daarnaast ontbreekt mijn trainsong natuurlijk niet. Daarmee breng ik nog een ode aan de onlangs overleden Mac Wiseman.

Ook Timen draagt daar een flinke steen aan bij. De oude doos zal in zijn geheel aan dit fenomeen van de bluegrassmuziek zijn gewijd. Uiteraard is jaarartiest Willie Nelson ook van de partij en wat Timen verder heeft toegevoegd aan songselecties bezorgt mij in ieder geval op voorhand al kippenvel. Er staat weer heel wat moois op de playlist!

Countryland heeft inmiddels al best wat mooie uitzendingen gemaakt. Sinds ik als vaste presentator meewerk heb ik al diverse keren met een goed gevoel teruggekeken op bijzondere en emotionele avonden. Ik heb een voorgevoel dat de uitzending van vanavond alle eerdere uitzendingen gaat overtreffen. Deze mag je gewoon niet missen. Dus luister mee op Veluwe FM, tussen 20:00 en 22:00 uur of via Uitzending gemist.

Fijn weekend!


De BLOG wordt geschreven door presentator Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.