Countryland op bezoek: Diana Jones – Tivoli Vredenburg Utrecht

“Welkom in ons toevluchtsoord van ongerepte schoonheid.” Dit mag zo genoemd worden voor de liefhebbers van Roots en Americana en een vleug Bluegrass muziek, wat gehouden wordt in Club Nine van TivoliVredenburg in Utrecht. Shelter from the Storm is de naam waar dit allemaal onder valt

Zondag 31 maart was de datum waarop we met hoge verwachtingen afreisden naar het centrum van Utrecht om te gaan kijken naar Diana Jones. Vol verwachting klopte ons muziek hart, hard.

De hoge verwachting is terecht gebleken en werd ruimschoots aan voldaan. Een zangeres met een bijzondere stem en met een keuze van songs, die op ieders leven van toepassing is. Liefde, geluk, tegenslagen, maar ook met een woord van politiek protest en voor ons mensen om op te komen voor het milieu. Wat is het dan mooi om al die zaken te mogen voelen en beleven en de sfeer in de zaal te mogen proeven.

Diana was op school al op muziek gebied een uitzondering. Waar schoolvrienden luisterden naar artiesten als Michael Jackson luisterde Diana Jones thuis naar Johnny Cash, haar voorbeeld. Want zij zag Johnny als de “Jaren Lange protestzanger” en dat wilde ze ook graag zijn, de vrouwelijke Johnny Cash, een vrouw die haar persoonlijkheid wilde tonen. En daar is ze in geslaagd. Ze laat het publiek ervan genieten. En ja ze heeft veel fans in Nederland, we waren met een grote groep in Club Nine, en terecht. Ze voelde het als haar vriendenkring.
Na afloop hebben we Diana nog even gesproken tijdens het opruimen en we vroegen ons af wat ze van het Nederlandse publiek vond. Want ik merk dat we telkens verblijd worden met artiesten die hun nieuwe songs uitproberen tijdens een optreden in bijvoorbeeld TivoliVredenburg. Haar antwoord was dat een Nederlander goed kan luisteren, stil kan zijn in de zaal en de artiesten krijgen respons van het publiek, het lijkt wel een muzikale jury.

Als je als zangeres bezig bent met muziek en zelf ook veel schrijft en je krijgt dan van een zangeres als Emmylou Harris te horen dat het prachtig is wat je doet, dan sta je wel als artiest op grote hoogte. En dan denk ik waar komt dat dan vandaan. Het blijkt dat haar opa gitaar speelde en zong en dan neem je dat mee. Wat is er mooier dan volksliederen samen met je opa te zingen en dat te beleven als een rijke geschiedenis. En nu geeft dat een mooie muzikale carrière.

Diana Jones, niet de minste, ooit gespeeld met Ralph Stanley, Nanci Griffith en Steve Earl, heeft op ons een bijzondere  indruk gemaakt. Wij konden twee setjes ontspannen en echt, ja echt luisteren.

Een avond om niet te vergeten en die we kunnen bijschrijven in onze serie “Countryland op bezoek”. We kunnen u zeker aanraden om te gaan kijken op www.shelterfromthestorm.nl voor de mooiste avonden in de zaal Club Nine die nog gepland staan.

Diana Jones - If I Had A Gun

Countryland op bezoek is geschreven door Timen van Ark en omlijst met foto’s van Johan van Ark.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.