BLOG: Zo veel live te beleven!

Door mijn verplichtingen met het Rode Kruis afgelopen weekend, op 4 en 5 mei, en de daarop volgende drukte met werk en het bezoek aan TivoliVredenburg op dinsdagavond, heb ik donderdag avond pas naar de uitzending van afgelopen week kunnen luisteren. Met trots! Wat een prachtige uitzending! Een pluim aan Timen en Ronald voor de presentatie en aan Jaap voor zijn bijdrage aan de geselecteerde muziek. Het programma was absoluut 4 mei waardig. Ik heb ervan genoten! En ik was duidelijk niet de enige. Iedereen dank voor de positieve reacties! Dit weekend gaan we weer op normale wijze verder. Het is vanavond de beurt aan Harro om naast Timen plaats te nemen. En de blog is weer terug na twee weken pauze!

Ik zit nog helemaal met The Delines en support act The Calicos in mijn hoofd. Afgelopen dinsdagavond was erg mooi! En zondagavond staan Mandolin Orange en support act Michaela Anne in Paradiso in Amsterdam op het programma. Dan volgt al weer snel Countryland Sessions, volgende week, met Cedar Spring en dan is de EBV Picking Party ook niet ver meer.

The Delines in TivoliVredenburg

Dit alles maakt mij erg enthousiast en doet mij ook terugdenken aan concerten die ik de afgelopen jaren heb bijgewoond. Ik realiseer mij dan dat niets met elkaar is te vergelijken. Ik heb zeer uiteenlopende artiesten live gezien. Enkele jaren geleden First Aid Kit. Twee jaar terug London Grammar, een geheel ander muziek genre. Vorig jaar zomer John Prine en in december Deacon Blue, beide in Glasgow. Briljant om bij te zijn geweest, maar beide weer zo anders. En afgelopen week dus The Delines. Hoewel diverse van deze artiesten niet direct met country muziek te maken hebben zie ik wel steeds raakvlakken en connecties. Het toont mijn brede interesse in muziek aan, maar het strookt ook met waar we met Countryland voor staan. We zoeken de grenzen op, grenzen die eigenlijk niet vast te stellen zijn.

Een grens die wel vast ligt is die tussen Nederland en België. En die grens gaan we vanavond over met studiogast Esther van Rheenen van Countryfestival Middelkerke. Dit festival wordt georganiseerd op 23 tot 25 augustus en Esther komt ons daarover vertellen.

Middelkerke ligt aan de Vlaamse kust. Met diverse festivaltenten en straatpodia aan zee is dit een uniek festival met een keur aan artiesten. Vanavond gaan Timen en Harro verder kennismaken!

Er staat verder weer een mooie lijst aan artiesten op de playlist. Geniet weer mee tussen 8 en 10 uur vanavond bij Veluwe FM, of luister op een later moment via een van de andere zenders waar ons programma te horen is of via Uitzending gemist. En wie weet treffen we elkaar eens bij een concert. Er is immers zo veel live te beleven!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.