BLOG: Live van locatie, dat kan dus ook!

Uitzendingen maken met een band en publiek zijn we bij Countryland inmiddels wel gewend. Countryland Sessions loopt immers al een aantal jaren. Nieuw was het om ook vanaf locatie, met een band en publiek, meteen live op de zender te zitten. Afgelopen zaterdag was dat het geval, tijdens de EBV Picking Party, vanuit het gebouw van de Oranjevereniging Voorthuizen. De Picking Party was zeer geslaagd. De uitzending was dat zeker ook!

De opzet van het programma was wel anders dan gebruikelijk bij de live opnames. Het eerste uur werd er alleen muziek gedraaid van de computer. Het tweede uur bestond voor het grootste deel uit een live optreden. Deze avond werd dat verzorgd door het Franse duo Watson Bridge. De presentatie was in handen van Timen en ondergetekende.

This slideshow requires JavaScript.

Terugluisteren kan uiteraard via Uitzending gemist. Dit zijn de links:

Uitzending 1108, live vanaf de EBV Picking Party, eerste uur

Uitzending 1108, live vanaf de EBV Picking Party, tweede uur

 

 

Zo'n live uitzending van locatie brengt wel nog wat persoonlijke uitdagingen met zich mee. Mogelijk hebben mensen die erbij waren wat enthousiaste reacties van onze kant gezien op het moment dat het eerste uur was afgelopen. Wat was er aan de hand? Wel, we moeten ervoor zorgen dat het eind van het uur mooi aansluit op het begin van het nieuws. Deze overgang willen we zo goed mogelijk laten verlopen, zonder stilte en zonder overlap. Onze technici Johan en Patrick moeten dat zo goed mogelijk inschatten en de moeilijkheid is dan ook nog eens dat er sprake is van een vertraging van enkele seconden tussen onze locatie en de studio.

We hoorden dat er een perfecte overgang was van locatie naar studio en dat bracht ons dus in die juichstemming! Voor ons is dat ook het genot van radio maken! We zijn blij met onze toppers achter de techniek!

Er zijn nog twee uitzendingen opgenomen tijdens de EBV Picking Party. Deze worden op een later moment uitgezonden.

Vanavond is dat weer anders. Dan komt de uitzending weer gewoon live uit de studio in Putten. Harro neemt plaats naast Timen en samen zullen ze weer de mooiste muziek laten horen. De playlist is op de site te vinden. Live luisteren kan weer tussen 8 en 10 uur op Veluwe FM. Later luisteren kan op gepubliceerde tijden op diverse andere stations en op elk gewenst moment via Uitzending gemist.

Fijne Pinksterdagen!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.