BLOG: Een jarige en een auto aan de ketting

Je moet alles toch een keer meemaken, wordt wel eens gezegd. Maar wat mij nu is gebeurd had ik best willen overslaan. Wat wil het geval? Zo'n twee maanden geleden kreeg ik met mijn auto een lekke band. Niets bijzonders. Reservewiel er onder en naar de garage om de kapotte band te laten vervangen. De dag daarvoor had ik juist de brief van het RDW ontvangen met de herinnering dat de APK er weer aan zat te komen. In de garage zeg ik tegen de mij inmiddels al jaren bekende receptionist, terwijl ik de kosten van de vervangen band sta te betalen, dat ik een afspraak moet maken voor de APK, maar dat ik mijn werktelefoon niet bij mij had en dus zo geen dag kon afspreken. "Ik bel er wel even over", zeg ik en ik rij naar huis.

En toen gebeurde wat mij nog nooit is overkomen in al die jaren dat ik auto rijd. Die APK is mij volledig ontschoten. Geen moment is het in mijn gedachten teruggekomen. Tot ik afgelopen donderdagavond thuis kwam uit mijn werk en op de deurmat een envelop van het RDW aantrof. En toen wist ik het meteen: mijn APK is verlopen! Ik had er geen idee van hoe nu de procedure zou zijn. Is dit meteen een bekeuring? Heb ik nu een groot probleem? Gelukkig valt dat dan weer mee. Tenminste, in mijn geval, omdat ik de privé auto niet veel gebruik. De auto moet nu binnen twee maanden naar de garage voor de APK en tot die tijd mag er niet mee worden gereden. Alleen de rit naar de garage, via de kortste route, om de APK te laten uitvoeren is nu nog toegestaan. Mijn auto ligt tot dat moment aan de ketting!

Voor mijn werk rij ik in een voertuig van de baas. Een busje met een aanhanger, waarin ik alle benodigde materialen vervoer voor de BHV cursussen die ik verzorg. De privé auto gebruik ik met name voor korte ritjes, meest in het weekend. Zo rij ik ermee naar de studio in Putten voor de uitzendingen van Countryland. Dat gaat vanavond dus niet. En daardoor moet ik dan wel helaas een feestje missen. Het feestje van onze Gerrit, die zijn verjaardag viert. Een feestje dat uiteraard wordt opgeluisterd met twee uur mooie muziek. En ik zie dat Don Williams op de playlist staat. Die is dus voor Gerrit.

Naast de uitzendingen op zaterdag zitten we verder niet stil bij Countryland. Zo was afgelopen weekend het jaarlijkse bluegrassfestival in Greven. Timen en Ronald togen op zondag naar Duitsland om de sfeer te proeven en om de contacten met onze vrienden van Grevengrass te onderhouden. Ze hebben daar weer goede gesprekken gevoerd en mooie bands gezien. Zo was met name de Amerikaanse groep Monroe Crossing een succes. Ook deze band is terug te vinden op de playlist van vanavond.

Voor volgende week staat er ook weer een festival gepland. Op het Pijnackerplein in de Maasstad vindt dan op 21, 22 en 23 juni weer het jaarlijkse Rotterdam Bluegrass Festival plaats. ook daar is weer een keur aan bands te beluisteren, waaronder The Po' Ramblin' Boys en The Hackensaw Boys, die samen ook te bewonderen zijn in Paradiso in Amsterdam op maandag 24 juni. Genoeg mogelijkheden dus weer om van live muziek te genieten!

This slideshow requires JavaScript.

Maar eerst vanavond dus gewoon Countryland, vanuit de studio in Putten. Timen en Ronald praten weer de zin en de onzin aan elkaar en Gerrit viert dus zijn verjaardag. Felicitaties mogen overigens op onze Facebook pagina worden gepost, zal Gerrit vast wel op prijs stellen. Luister mee tussen 8 en 10 uur op Veluwe FM, op een later moment op een van de andere uitzendtijden bij de diverse stations of via Uitzending gemist. Ik ga inmiddels genieten van een rustige zaterdag. Hollandse nieuwe scoren bij de visboer. Op de fiets. Want die auto gaat nu dus even niet.....

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.