BLOG: On the Brink of a Dream

In de uitzending van 9 maart heb ik aandacht besteed aan songschrijfster Cindy Walker. Ik heb toen gezegd dat ik het thema "songschrijver" een vervolg wilde geven. In de BLOG van 20 april kwam ik daar op terug: ik ga iets doen met de songs van Mark "Brink" Brinkman. Brink was regelmatig in de chatroom van The Bluegrass Mix te vinden. Ik heb hem ook ontmoet, tijdens het MACC Fesitval in Columbus, Ohio in 2011. Brink is een succesvol schrijver van songs die door veel bekende bluegrass bands worden opgenomen. Vanavond laten we enkele van zijn nummers horen en gaan we de man achter deze songs verder leren kennen. Voor Countryland gaat daarmee ook een nieuwe droom in vervulling. En dat sluit weer mooi aan bij de titel van Brinks' solo album uit 2010: On the Brink of a Dream.

In de "Brink" Brinkman special laten we songs horen van Don Rigsby, Sideline en Michael Cleveland and Flamekeeper. De set wordt gecompleteerd met een song door Brink zelf. Twee van de songs zijn een nummer 1 hit geworden en twee songs zijn genomineerd geweest voor IBMA Song of the Year. Successen genoeg dus, die aantonen dat we met een groot songschrijver te maken hebben!

This slideshow requires JavaScript.

Als muziekliefhebber ben je soms enorm fan van een bepaalde artiest. Je geniet dan van de muziek die de betreffende artiest maakt. Soms vind je een bepaald nummer erg mooi. Ook dan wordt meestal de artiest genoemd die met het nummer een succes boekt. Maar dat nummer is ook door iemand geschreven. En vaak is dat iemand anders dan de artiest die het zingt. Deze songschrijvers zijn vaak onderbelicht. Maar het is heel simpel: zonder songschrijver is er geen geen song! En daarom zet ik deze mensen ook graag in de schijnwerpers.

Mark Brinkman hoort dan zeker in het rijtje songschrijvers thuis die absoluut onze aandacht verdienen. Brink is een van de meest gevraagde en gerespecteerde songschrijvers in de bluegrass, americana en gospel genres. Brink is een multi-instrumentalist en speelt graag mee bij optredens van bands. Hij verzorgt ook workshops om zijn kennis en ervaring met anderen te delen.

Er is vanavond dus genoeg te genieten van het werk van Mark "Brink" Brinkman. En dan die droom die uitkomt. Weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van het programma Countryland. Dat mag je zeker niet missen! Maar er is uiteraard nog veel meer. De playlist wordt weer aangevuld met een mooie mix van country en bluegrass songs. Ik neem zelf naast Timen plaats achter de microfoon. En, nog een nieuwtje, Ronald gaat vanavond bij Johan in de leer, zodat ook hij straks weet hoe het allemaal werkt met al die schuiven en knoppen.

En dit alles gebeurt weer bij Veluwe FM, tussen 8 en 10 uur. Luister je mee? Of wordt het Uitzending gemist? Mag ook, want Countryland luister je wanneer het je uitkomt!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.