BLOG: Pepernoten en kerstballen

Het is de laatste dag van augustus. Morgen begint de herfst voor de meteorologen. De grote meerderheid is terug van een welverdiende zomervakantie. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden duidelijk merkbaar weer korter. Kortom, het is weer de tijd van de pepernoten en kerstballen!

Ik heb het zelf nog niet gezien, maar afgelopen week hoorde ik het op de radio. In sommige supermarkten zijn de pepernoten al weer in de schappen gesignaleerd. En er worden hier en daar ook al kerstafdelingen ingericht in warenhuizen en tuincentra. Ik zeg het elk jaar weer: het lijkt wel of het steeds vroeger begint. Is dat erg? Dat zal iedereen voor zichzelf moeten bepalen.

Collega DJ Mike Hartman, in mijn tijd bij The Bluegrass Mix, had de traditie om elk jaar in juli een kerstaflevering te maken. Deze Midsummer Christmas show was steeds weer een hit! Luisteraars waren altijd enthousiast en keken er ieder jaar weer naar uit. En wees eerlijk, mooie muziek is het toch altijd waard om te beluisteren?! En opoe moest dus ook in juli uitkijken voor de rendieren van Elmo and Patsy. Want dat nummer kwam altijd wel voorbij.

Hoewel het grootste deel van de bevolking zich vast nog niet met de feestmaand december bezighoudt zijn de voorbereidingen daarvoor in veel bedrijfstakken al lang aan de gang. Dat gebeurt eigenlijk het hele jaar door. Zo stapelen de chocoladeletters zich al vanaf het voorjaar op in de magazijnen van de fabrikanten en wordt het hele jaar al gewerkt aan de samenstelling van de kerstpakketten die aan het eind van het jaar weer massaal aan werknemers en zakenrelaties worden uitgedeeld. Er zijn dus best veel mensen die een groot deel van het jaar bezig zijn met sinterklaas en de kerstman.

En de muziekindustrie zit ook niet stil. Om dat kerstalbum op het juiste moment te kunnen uitbrengen wordt daar al maandenlang aan gewerkt. Probeer je dat maar eens voor te stellen op een warme dag als vandaag. Maar met de temperatuur die ruim boven de 25 graden uitkomt zijn er vast genoeg mensen die de warmte zat zijn en zich prima kunnen vinden in I'm Dreaming of a White Christmas!

In onze uitzending vanavond zal de feestmaand nog niet aan de orde komen. Maar Timen en Harro hebben zoals altijd uiteraard wel weer een feestelijke playlist samengesteld. Countryland is immers altijd reden voor een feestje. Een andere reden voor feest is het nieuws dat Countryland verder groeit. Het programma zal binnenkort bij een nieuw station te beluisteren zijn. Of Timen daar vanavond al meer over kan zeggen weet ik niet, maar het is weer een mooie ontwikkeling. Houd onze kanalen in de gaten!

En luister vanavond uiteraard weer mee op Veluwe FM, tussen 8 en 10 uur. Lukt dat niet? Kijk dan op de website voor de uitzendtijden bij andere stations of kies op je eigen moment voor Uitzending gemist. Je kan je eigen Countryland feestje bouwen wanneer het je uitkomt. Gelukkig is dat geen harde pepernoot om te kraken!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 31 augustus 2019

Bookmark the permalink.

Comments are closed.