BLOG: Roots in Nashville, Austin en Utrecht

Waar liggen de roots van onze muziek? Er zal vast een zinnig antwoord kunnen worden gegeven op die vraag. En daar zal dan een gedegen onderzoek aan ten grondslag liggen. Country, folk, oldtime. En ga zo maar even door. Er zijn invloeden uit de Keltische folk. Er zijn Afrikaanse invloeden. En er zal nog wel meer zijn. De muziek vormt zich en verandert met elke nieuwe artiest, die er weer een eigen geluid aan toevoegt. Er zijn boeken over geschreven en er zijn mensen op afgestudeerd. Ik ben nooit verder gegaan dan gewoon luisteren en genieten van de mooie muziek waar wij zo van houden. Maar wat ik wel kan zeggen is dat de roots onder andere zijn te vinden in Nashville en in Austin. En vandaag ook in Utrecht.

Om met dat laatste te beginnen, we zijn vandaag met een aantal teamleden van Countryland aanwezig op het Ramblin' Roots Festival in TivoliVredenburg in Utrecht. Van drie uur vanmiddag tot middernacht kunnen de bezoekers genieten van een keur aan artiesten, die optreden in de verschillende zalen. En buiten de zalen draait Countryland muziek, zodat de bezoekers ook dan kunnen genieten van al het moois dat onze muziekstijlen te bieden hebben.

Vanavond zijn we dus niet live te beluisteren vanuit de studio. Maar natuurlijk is er wel gewoon Countryland op de radio. Met roots uit Nashville en Austin. De vorige week woensdag opgenomen extra editie van Countryland Sessions, met The Bird and The Bear uit Nashville en Rachel Reese en Jesse LaFave uit Austin levert een bijzondere uitzending op. Het was een schitterende avond en dit is dan ook een uitzending om niet te missen.

The Bird and The Bear

Het duo The Bird and The Bear bestaat uit de Nederlandse Mirthe Bolhuis en de in Wyoming geboren Garry Wood. Beiden volgden de weg naar de roots in Nashville, ontmoetten elkaar en gingen samen verder. Niet alleen met de muziek, maar ook als levenspartners.

Jesse LaFave en Rachel Reese

Jesse en Rachel waren vorig jaar al bij ons te gast in de studio in Putten. Ook dit jaar wilden ze tijdens hun toer door Nederland weer bij Countryland spelen. Deze extra editie van Countryland Sessions in Barneveld was de ideale gelegenheid.

De presentatie is in handen van Timen en Harro en ik schuif zelf aan voor de stamtafelgesprekken. The Bird and The Bear zijn in het eerste uur te horen en Rachel Reese en Jesse LaFave in het tweede uur. De playlist is verder gevuld met heerlijke country en bluegrass muziek. Dit alles is vanavond tussen 8 en 10 uur te horen op Veluwe FM.

Jos, Timen, Valery en Johan in TivoliVredenburg

Maar misschien ben je vandaag wel in Utrecht en geniet je van de vele artiesten die het Ramblin' Roots Festival in TivoliVredenburg kleur geven. Kom dan zeker ook even bij ons langs. We maken graag kennis met onze volgers en luisteraars en zijn altijd benieuwd naar wat je van onze uitzendingen vindt! We maken Countryland voor de luisteraars en ideeën zijn altijd welkom. Timen, Johan, Valery, Ab en ondergetekende zijn vandaag aanwezig. Spreek ons gerust aan!

Dus luister naar de uitzending, met muziek uit Nashville en Austin, of kom naar Utrecht, om te genieten van een hele middag en avond mooie muziek. De uitzending is altijd later in de week nog te beluisteren, bij een van de andere zenders of via Uitzending gemist. Wat je ook kiest, de roots liggen vandaag in Nashville, Austin en Utrecht. En morgen liggen ze vast weer ergens anders. Volg die roots en geniet ervan!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 19 oktober 2019

Bookmark the permalink.

Comments are closed.