BLOG: Vertrouw op Dolly!

We hebben het al vaker gehad over de grenzen van onze muziek. Wat is country? Wat past in Countryland en wat ligt er ver buiten? De grenzen van countrymuziek zijn niet gedefinieerd. Of ze worden op zijn minst vrij geïnterpreteerd. Datzelfde geldt voor country artiesten. Sommige zijn en blijven puur country, maar er zijn er ook die zich nogal eens over de grenzen begeven. Zo werden we bijvoorbeeld enthousiast over het nieuwe album van Ilse de Lange, die daarmee weer haar countrygeluid laat horen na een uitstapje naar andere geluiden. Dolly Parton heeft nu ook zo'n uitstapje gemaakt. Maar ik denk niet dat we bang hoeven te zijn dat ze de country muziek verlaat. Vertrouw op Dolly!

Een dance party in een bus, georganiseerd door het Zweedse electronic dance music duo Galantis. Dit geeft al aan dat we praten over ver buiten de grenzen van de countrymuziek. Maar daar zit ze dan, aan het stuur van de bus. Het nummer, een bewerking van John Hiatt's Have A Little Faith In Me uit 1987, wordt in gang gezet door Mr. Probsz, een rapper uit, jawel, ons eigen kikkerlandje. Country idool Dolly Parton, de Zweedse dance music producers Christian Karlsson en Linus Eklöw en de in Zoetermeer geboren rapper Dennis Princewell Stehr, aka Mr. Probsz. Hier zijn heel wat grenzen overschreden!

Het mag dan geen country zijn, ik moet bekennen dat ik toch wel vrolijk werd toen ik de gloednieuwe muziekvideo bekeek. De bus krijgt pech, waarop de inzittenden een heerlijke dans beginnen uit te voeren. Dolly zingt ze daarbij toe, terwijl ze als kapitein op een zinkend schip het stuur in handen houdt. Uiteindelijk komt de bus toch weer op gang en kan men de reis vervolgen. Vertrouw op chauffeur Dolly!

De kersverse single Faith van Galantis staat op het album Church dat binnenkort wordt uitgebracht.

Dolly mag zich dan eens ver buiten de gebaande country paden begeven, met Countryland blijven we toch maar binnen die arbitraire grens. En dat betekent dat er vanavond weer kan worden geluisterd naar een programma waarin die heerlijke traditionele country en bluegrass muziek centraal staat. En hoewel Harro ook zo nu en dan wel een nummer op de playlist zet dat meer het Americana stempel heeft dan pure country, staat zijn aanwezigheid naast Timen in de studio vanavond toch echt wel weer garant voor een forse dosis van het pure geluid, uiteraard met The Louvin Brothers als vaste waarde in de basis.

Stem vanavond dus met een gerust hart af op Veluwe FM. Of luister later in de week naar een van de andere zenders of via Uitzending gemist. Het wordt genieten als altijd. Ook op Countryland kan je immers vertrouwen!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 26 oktober 2019

Bookmark the permalink.

Comments are closed.