BLOG: Ons nieuwe thuis en onze nieuwe jaarartieste

Geen moment heb ik getwijfeld aan een snelle oplossing nadat we onze plek in de studio ineens kwijt waren, maar spannend was het uiteraard wel. We hebben een team met zoveel kennis, know-how en connecties dat het niet lang duurde voordat we er uit waren. We gaan live uitzenden vanuit de studio van A1 Mediagroep in Nijkerk, op het tijdstip dat ons programma toch al bij deze omroep wordt uitgezonden. Een nieuw jaar op een nieuwe plek!

In 2020 gaan we gewoon weer verder, met alles wat de luisteraar inmiddels van ons gewend is en met nieuwe ontwikkelingen die we graag willen doorvoeren. Een van die ontwikkelingen is dat we de jaarartiest in een nieuw jasje gaan steken. In de oudejaarsuitzending hebben we bekend gemaakt dat Emmylou Harris dit jaar elke week centraal staat. We gaan dat nu echter voor het eerst vormgeven in een serie chronologische portretten die de luisteraar gedurende het jaar langs de carrière van deze fantastische artieste zal leiden. En die serie begint met het album Gliding Bird, uit 1969, toen Emmy Lou nog los van elkaar geschreven werd.

Dinsdag gaan we dus van start, live op de nieuwe lokatie. Timen en Harro zorgen deze eerste uitzending van dit jaar voor de presentatie. Uiteraard komen de bekende items weer langs, waaronder de Oude Doos en van Harro een nummer van The Louvin Brothers. Verder zal het programma weer vol zitten met heerlijke country, bluegrass en oldtime muziek en alles wat daar maar enigszins een verband mee heeft. Countryland blijft vasthouden aan die flexibele grens, waardoor we steeds weer verrast kunnen worden door schitterende muziek van fantastische artiesten die anders aan onze aandacht zouden ontsnappen.

En er is nog meer nieuws. In de studio in Nijkerk loopt altijd de webcam mee tijdens de live uitzendingen. Dus je kan altijd met ons meekijken. Daarnaast heeft A1 Mediagroep ook een televisiekanaal. En dat betekent dat de camera's bij Countryland Sessions voortaan ook vaker zullen meedraaien! Genoeg nieuws dus in 2020. Laten we er met zijn allen lekker van genieten!

Stem dinsdagavond af op de radiozender van A1 Mediagroep, tussen 19:00 en 21:00 uur. En bedenk, alleen dan is live meekijken via de webcam mogelijk. De playlist wordt gepubliceerd zodra Timen deze beschikbaar heeft. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 4 januari 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.