BLOG: Een warm bad

Het is altijd fijn om een warm welkom te krijgen wanneer je ergens nieuw bent. Ik heb de afgelopen decennia diverse werkgevers gehad en, hoewel ik nergens op een vervelende manier ben gestart, is er één werkgever geweest die er echt uit sprong in de wijze waarop nieuwe collega's werden geholpen zich snel thuis te voelen. Op dit moment zit ik weer in die situatie. Begin volgende maand start ik met een nieuwe baan en de nieuwe werkgever doet het ook uitstekend. Het voelt goed en ik heb er zin in. Met Countryland is het niet anders. We zijn nog maar net binnengehaald in de organisatie van de A1 Mediagroep. En ook hier geldt dat het meteen voelt als een warm bad.

Ons programma werd al uitgezonden op A1 Radio, dus we zijn uiteraard geen vreemden voor elkaar. Maar de nieuwe relatie betekent wel dat de verhoudingen nu anders liggen en dat we nu als team onderdeel zijn van de organisatie. Afgelopen donderdag was de nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers van de mediagroep en ik was namens Countryland aanwezig. Ik trof een groep vrijwilligers aan met een enorm enthousiasme voor de omroep. De mensen die ik heb gesproken waren hartelijk en toonden hun blijdschap met ons mooie programma.

Countryland in de studio van A1 Mediagroep

De faciliteiten van de A1 Mediagroep bieden ons de mogelijkheid om ook ons programma nog verder te ontwikkelen en te laten groeien. Het geeft mij de zin om ook meer voor A1 te betekenen. Ik hou wel van dit inspirerende en meeslepende enthousiasme!

Het geeft het Countryland team in ieder geval nog meer motivatie om mooie uitzendingen te maken. En om mooie muziek te kunnen presenteren verbreden wij ook steeds onze interesses en doen we steeds meer om interessante inhoud te creëren voor de uitzendingen. Zo gaan we ook in 2020 door met onze serie Countryland Op Bezoek. En het eerste bezoek is al geweest, ook afgelopen donderdag. Timen, Johan, Harro en Gerrit togen naar TivoliVredenburg om het concert van Iris DeMent bij te wonen. Meer daarover snel op de website in de rubriek Op Bezoek.

En er volgen komende week nog meer optredens. Maar inmiddels zijn Timen en Harro bezig met het voorbereiden van de uitzending van a.s. dinsdag. Ik denk dat Harro dan nog wel wat wil melden over het concert van Iris DeMent, waar hij zo naar heeft uitgekeken en waar hij, zo ik heb vernomen, enorm van heeft genoten. Vanzelfsprekend neemt hij ook weer een nummer van de Louvin Brothers mee en Ab heeft het derde deel van Emmylou Harris aangeleverd. De rest van de playlist is voor mij nu nog niet bekend, maar Timen zal die weer snel op de site plaatsen.

En als we het dan over Iris DeMent hebben, kijk en luister nog eens naar het nummer Our Town, dat we afgelopen dinsdag in de uitzending hebben gedraaid. Vocaal bijgestaan door onze jaarartieste Emmylou Harris en geflankeerd door Transatlantic Sessions duo Jerry Douglas op dobro en Aly Bain op fiddle. Een zaterdagochtend kan toch niet veel mooier beginnen. Dit is wat mij betreft een muzikaal warm bad!

Stem dinsdagavond af op de radiozender van A1 Mediagroep, tussen 19:00 en 21:00 uur en kijk live mee via de webcam. De playlist wordt gepubliceerd wanneer deze beschikbaar is. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 18 januari 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.