BLOG: Weer een verhuizing

Dat we met Countryland bij A1 Mediagroep terecht zijn gekomen heeft diverse voordelen. Voor beide partijen overigens, we versterken elkaar. In de huidige studio van A1 in Nijkerk hebben we niet echt de mogelijkheid om een artiest of groep live te laten optreden. Maar dat gaat in de nabije toekomst veranderen. Want A1 Mediagroep gaat verhuizen. En dat betekent dat de lokale omroep de bevolking op alle vlakken nog beter kan bedienen met radio, televisie en nieuws. Het geeft Countryland meer mogelijkheden, maar wij zullen A1 uiteraard ook helpen om de nieuwe faciliteiten optimaal te kunnen gebruiken. Wij zijn nu immers ook A1!

Ver voordat wij de overstap naar Nijkerk maakten was de organisatie al bezig met plannen voor een nieuwe lokatie. Een lokatie met meer ruimte, waar radio, TV en redactie goed kunnen worden ondergebracht en waar dus ook diverse opnames kunnen worden gemaakt met gasten. Die ruimte is er niet in de huidige studio aan het Plein, in het centrum van Nijkerk.

Daarom werkte het bestuur van A1 Mediagroep al langere tijd aan plannen voor een nieuw pand met meer ruimte. En dat lijkt mij geen makkelijke opgave te zijn geweest.

Op de huidige lokatie is er naast de radiostudio weinig extra werkruimte

Dat ze er toch in zijn geslaagd om voor een club vrijwilligers van de lokale omroep een prachtig pand als nieuwe thuishaven te regelen zegt iets over de kwaliteit van de organisatie, de gedrevenheid van het bestuur en de rol die de omroep speelt in de lokale gemeenschap. Klassewerk!

Omdat afgelopen week de handtekeningen onder de overeenkomst zijn gezet, mogen we nu naar buiten brengen dat A1 gaat verhuizen naar een mooi en ruim pand, even buiten het centrum van Nijkerk. En ik moet zeggen, toen ik de foto van het gebouw de eerste keer zag werd ik overmand door een drang om aan te pakken. Wat een kans! Ik ben dankbaar dat ik hier deel van mag uitmaken en wil er daarom aan meewerken om er iets moois van te maken. Dus ik ga binnenkort eerst meeklussen om het gebouw gebruiksklaar te maken en daarna kijken waar ik meer kan bijdragen aan de activiteiten van de lokale omroep.

Het nieuwe pand van A1 Mediagroep

Maar uiteraard staat Countryland voorop. Dinsdagavond is het de beurt aan Ronald om tegenover Timen paats te nemen. De luisteraar wordt weer twee uur lang meegenomen op een muzikale reis langs country, bluegrass en oldtime. Ook deze week heeft Ab weer de bijdrage geleverd van onze jaarartieste Emmylou Harris. Deze keer gaat dat over het eerste solo succes na het plotselinge en dramatische overlijden van Gram Parsons. En de keuze voor een nummer van de Louvin Brothers moet onze collega Harro toch ook bekoren.

Genoeg mooie muziek dus weer. Muziek om niet te missen. Stem dinsdagavond daarom af op de radiozender van A1 Mediagroep, tussen 19:00 en 21:00 uur en kijk live mee via de webcam. De playlist wordt gepubliceerd wanneer deze beschikbaar is. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 25 januari 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.