BLOG: Tennessee Tornado

Afgelopen week werd Tennessee opgeschrikt door verwoestende tornado's. Veel schade, gewonden en minstens 25 doden waren het gevolg. Nashville, epicentrum van de country muziek, kreeg de volle laag.

Het artikel van ABC News beschrijft de enorme ravage die de twisters hebben veroorzaakt. Het noodlot sloeg midden in de nacht toe. Duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten en tientallen gebouwen stortten in. Windsnelheden van meer dan 250 km/uur werden bereikt. Het moet angstaanjagend zijn geweest.

Uiteraard denkt het team van Countryland aan onze muziekvrienden in Nashville en wensen we alle getroffenen in Tennessee veel sterkte toe.

Als ik dan verder zoek naar informatie over tornado's in Tennessee stuit ik op iets wat voor mij tot nu toe nog onbekend was. In Dollywood, het pretpark van country ster Dolly Parton, staat een achtbaan met de naam Tennessee Tornado. "What happens when a mighty twister sweeps through an old Tennessee Mining Company?", staat er geschreven op de website van Dollywood. En dan volgt er een beschrijving hoe de G-krachten van deze attractie je het gevoel geven dat je midden in het natuurgeweld zit. Het is bijzonder hoe de verwoestende realiteit van afgelopen dinsdag en het vermaak in Dolly's pretpark dicht bij elkaar liggen en in schril contrast met elkaar staan.

Met Countryland gaan we gewoon door, hoewel we ook met onze eigen kleine mini-tornado's te maken hebben. De opname van Countryland Sessions staat voor vanavond op het programma. In de aanloop daar naartoe konden ook wij de berichtgevingen rond het coronavirus niet negeren. Het gooit echter gelukkig geen roet in het eten. Houd je aan de algemene voorzorgsmaatregelen - genoeg in het nieuws geweest: in de elleboog hoesten en niezen, handen regelmatig goed wassen, gebruikte papieren zakdoekjes en tissues meteen weggooien en bij klachten met een verdenking thuis blijven - en er is weinig aan de hand. Kom dus gerust naar Het Rebellenhonk als je niet ziek bent en niet in een risicogebied bent geweest.

Dinsdagavond zitten we vervolgens weer live in de studio. En ook dan is niet alles zoals het altijd is. Timen is door persoonlijke omstandigheden afwezig. Harro, Ab en ondergetekende zullen het programma presenteren, waarbij we weer twee uur de mooiste muziek ten gehore zullen brengen. Patrick zal deze keer de techniek verzorgen.

Stem dinsdagavond tussen 7 en 9 uur dus weer af op de radiozender van A1 Mediagroep. De playlist wordt gepubliceerd wanneer deze bekend is.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 7 maart 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.