BLOG: Niezen in je elleboog

Vorige week noemde ik het nog met het oog op de opname van Countryland Sessions: het coronavirus. We zijn een week verder en de situatie is al weer veel anders. Een groot deel van het maatschappelijke leven ligt inmiddels stil. Mijn werk op school gaat nog door, maar velen denken dat het slechts een kwestie van tijd is dat ook het onderwijs voor een periode de deuren sluit. We moeten voorzichtig zijn met onze contacten en vooral de regels die de hygiëne betreffen goed naleven. We moeten goed op de kwetsbaren in onze omgeving letten. En we moeten in de elleboog niezen. Dat deed ik dus vorige week keurig, eigenlijk verbaasd dat ik dat zo snel al automatisch doe, om mij vervolgens af te vragen waarom ik die ochtend een polo met korte mouwen had aangetrokken. Dat werd dus wassen tot boven de ellebogen!

Ook bij Countryland zullen we ons moeten houden aan richtlijnen die worden ingesteld. Wij letten uiteraard ook op de gezondheid van onszelf en anderen in onze omgeving. Vooralsnog lijkt het mogelijk om door te gaan met uitzenden vanuit de studio, maar ook dat kan nog veranderen. De voorbereidingen voor het programma van a.s. dinsdag gaan gewoon door.

Een van die voorbereidingen is gedaan door Ab, die ons elke week meeneemt in het leven en de carrière van onze jaarartieste Emmylou Harris. We blijven nog een keer bij het album Luxury Liner uit 1976, waar afgelopen week ook al een nummer van kon worden beluisterd.

Ik zal zelf deze keer weer eens wat meer in de bluegrass duiken. We gaan o.a. horen van Australia's Queen of Bluegrass Kristy Cox, we spelen de nieuwe single release van Nu-Blu en we gaan op blote voeten met The Barefoot Movement. Allemaal schitterend nieuw materiaal dat we graag willen laten horen! Naar aanleiding van wat ik afgelopen week in de uitzending vertelde over mijn Gospel uur bij The Bluegrass Mix heb ik deze keer ook eens een a capella song geselecteerd. Het is prachtig wanneer de artiesten hun instrumenten neerleggen en een samenzang laten horen dat een genot is om te beluisteren. Doyle Lawson & Quicksilver zijn grootmeesters in dat genre. Verder pakken we de trein met Amanda Cook en is er een treurige kennismaking (en dat zit 'm in de songtitel) met Billy Prine, de jongere broer van de legendarische singer-songwriter John Prine.

Oh, en Barefoot betekent ook echt op blote voeten. Kijk maar hieronder.

 

Dit alles en nog veel meer moois, dinsdagavond dus, live vanuit de studio van A1 Mediagroep in Nijkerk. Stem tussen 7 en 9 uur af op de radiozender en kijk mee via de live-cam. De playlist wordt gepubliceerd wanneer deze beschikbaar is. En uiteraard is later luisteren via Uitzending gemist ook altijd mogelijk.

Fijn weekend!

Inmiddels is in verband met de aangescherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus besloten dat we geen uitzending vanuit de studio kunnen maken. Er zal een programma met non-stop country- en bluegrassmuziek worden verzorgd. Deze maatregel geldt zolang als noodzakelijk zal zijn. Geniet van onze mooie muziek en zorg goed voor jezelf en elkaar!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 14 maart 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.