BLOG: Als er geen muziek zou zijn…..

Wat toch als er geen muziek zou zijn? Juist in deze tijd van thuis moeten blijven slaat de eenzaamheid of verveling toe. Of je bent juist druk met thuis werken of met klusjes waar je anders niet aan toe kwam. Of er ontstaan zelfs spanningen, omdat je elkaar op de zenuwen werkt. Misschien moet je wennen aan het thuis werken. Dat laatste geldt voor mij. Als docent in het voortgezet onderwijs staat het werk niet stil, ondanks dat de scholen dicht zijn. En dat les geven op afstand ziet er toch echt heel anders uit dan met die kids in het klaslokaal. Wat is het dan heerlijk dat je aan de laptop kan zitten om die leerlingen te begeleiden, terwijl op de achtergrond die mooie muziek klinkt. Ja, muziek helpt ons door deze crisis heen. En ik hoor het veel om mij heen: muziek is het beste medicijn!

Het is mooi om te zien hoe mensen creatief worden. Ik zie dat bij mijzelf en mijn collega's. We ontwikkelen lesmateriaal dat we nooit eerder hebben gemaakt. De leerlingen moeten thuis verder kunnen werken. Onder deze omstandigheden komen er bij ons ideeën naar boven die nu uit noodzaak worden geboren, maar die straks, als alles weer normaal is, gebruikt zullen blijven worden en tot wasdom zullen komen.

Wat ik ook mooi vind is hoe de humor ons dagelijks gaande houdt. Daar zit ook een enorme creativiteit. Ik lig soms krom van het lachen bij wat ik op social media allemaal voorbij zie komen! Zoals deze dame. Geen comfortabele sjaal, lijkt mij zo!

Als er geen muziek zou zijn.....

Maar goed, terug naar de muziek. Want daar gaat het hier bij Countryland natuurlijk met name om. Deze periode van uitzendingen zonder presentatie betekent niet dat we er minder voor hoeven te doen. De voorbereidingen blijven hetzelfde. Muziek uitzoeken, de variatie er in houden, een beetje de actualiteit volgen. Het enige verschil is dat we nu niet tijdens de uitzending in de studio zitten om de boel aan elkaar te praten, maar dat de uitzending vooraf helemaal aan elkaar gemonteerd moet worden. Ook een beste klus, die door Timen met plezier wordt geklaard! Ik zou zo geen schatting kunnen doen, maar in de voorbereidingen van die twee uurtjes muziek zit een veelvoud aan uurtjes werk. En dat is zo enorm leuk om te doen!

Met Bradley Walker bij MACC 2010, Columbus, Ohio

Voor a.s. dinsdag wordt er weer door meerdere teamleden muziek aangeleverd. Zo heb ik zelf deze keer o.a. een nummer van singer-songwriter Bradley Walker gekozen. Walker werd geboren met een spierziekte en zit al zijn hele leven in een rolstoel. Hij begon te zingen toen hij twee of drie jaar oud was en hij stond met vier jaar al voor publiek te zingen.

Ik heb Bradley ontmoet tijdens mijn bezoeken aan Columbus, Ohio. Hij is een enorm positief ingesteld persoon en ik denk dat je weinig mensen zal treffen die aardiger zijn dan hij. En dan heeft hij ook nog eens een prachtig stemgeluid. Het is een genot om hem live te zien optreden!

Verder is er deze week bluegrass van o.a. Hot Rize en The Lonesome River Band en country van The Judds en Hank Snow. Ook is er weer een bijdrage van onze vriend Douwe in de Oude Doos. Dat betekent dat we weer ver terug gaan in de vorige eeuw. Uiteraard komt Emmylou Harris ook weer voorbij.

Countryland is dinsdagavond te beluisteren bij A1 Mediagroep. Stem tussen 7 en 9 uur af op de radiozender. De playlist wordt gepubliceerd wanneer deze beschikbaar is. En uiteraard is later luisteren via Uitzending gemist ook altijd mogelijk.

Tot slot, heb je de Countryland Thuis zit playlist al gezien? Een verzameling favoriete songs geselecteerd door onze Countryland teamleden. Je vindt het op de site en is te beluisteren via Spotify. Voor die momenten dat je even een dosis van het beste medicijn nodig hebt!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 28 maart 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.