BLOG: Begrip en geduld

Na een paar weken van vergaande beperkingen is inmiddels duidelijk dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. COVID-19, corona, zelfisolatie en thuis blijven zijn woorden die ons de komende tijd nog dagelijks zullen bezighouden en 24 uur per dag het nieuws zullen domineren. Er wordt een beroep gedaan op ons begrip en geduld. Zoals inmiddels duidelijk is geworden werken we daar met Countryland natuurlijk aan mee. De afgelopen weken hebben we programma's met non-stop muziek verzorgd, omdat ook wij thuis blijven en niet naar de studio in Nijkerk komen. Deze week is het anders. We hebben nog een opname van Countryland Sessions in het Rebellenhonk op de plank liggen, die is opgenomen kort voordat het land werd platgelegd. Dinsdag wordt die aflevering uitgezonden.

Met het groeiende aantal zieken, ziekenhuisopnames en sterfgevallen ontkom je er niet aan dat er ook bekenden ten prooi vallen aan het virus. Zo hebben wij vorige week aandacht besteed aan het overlijden van Joe Diffie.

John Prine ligt nog in het ziekenhuis. Het laatste bericht over hem, van afgelopen dinsdag, is dat zijn toestand stabiel, maar wel kritiek is. Wij wensen hem en zijn naasten veel sterkte en hopen op herstel.

En dat zijn dan maar twee voorbeelden.

John Prine

En hoewel uiteraard elk sterfgeval verdriet brengt, word ik persoonlijk het meest geraakt door berichten van kinderen die aan de ziekte zijn overleden en artsen en verpleegkundigen die de hoogste prijs hebben betaald door in de frontlinie te vechten voor de levens van anderen.

Dit is een periode die ons allemaal verandert. Dat voelen wij bij Countryland net zoals iedereen dat ervaart. Wij willen niets liever dan terug gaan naar de studio en de luisteraar het programma brengen dat we gewend zijn te brengen. We berusten er in, omdat we weten dat het moet. En we kunnen alleen maar iedereen oproepen om je ook te houden aan de richtlijnen die door de overheid worden gesteld in deze moeilijke tijd. We leven mee met onze luisteraars en wensen iedereen veel sterkte.

ReMatch bij Countryland Sessions

Wat we gelukkig nog wel kunnen doen is elke week twee uur heerlijke muziek uitzenden. Al is het dan niet live vanuit de studio, we blijven zorgen voor dat stukje vermaak dat voor velen zo belangrijk is om naar te kunnen luisteren. Zoals gezegd deze week de uitzending van Countryland Sessions die kort voordat de maatregelen van kracht werden in het Rebellenhonk is opgenomen.

Te gast was de band ReMatch. Deze formatie, afkomstig uit het midden van het land, is nog maar een jaar aktief maar bestaat uit ervaren artiesten die een heerlijke show kunnen neerzetten.

En dat bleek die zaterdag duidelijk. Nog niet eerder hebben we dansend publiek gehad! Een aflevering die je niet mag missen en die je misschien juist in deze tijd de broodnodige positieve injectie geeft!

Wat ik tenslotte niet onvermeld kan laten is het verschijnen van de CD van Beehive, live bij Countryland Sessions! De band heeft deze afgelopen week uitgebracht. Wij zijn er super trots op en we feliciteren Beehive met dit schitterende product!

De muziek is te beluisteren op de website van de band en de CD zelf is bij de bandleden te verkrijgen. Dus neem gerust contact met ze op!

Geniet van al die mooie muziek. En werk mee om zo snel mogelijk ons leven weer normaal te kunnen leven. Heb begrip, heb geduld.

Countryland is dinsdagavond te beluisteren bij A1 Mediagroep. Stem tussen 7 en 9 uur af op de radiozender. De playlist is weer op de website te vinden. En uiteraard is later luisteren via Uitzending gemist ook altijd mogelijk.

Verder is ook de vorige week geïntroduceerde Countryland Thuis zit playlist te beluisteren. Een verzameling favoriete songs geselecteerd door onze Countryland teamleden. Je vindt het op de site en is te beluisteren via Spotify. Voor die momenten dat je even een dosis van het beste medicijn nodig hebt!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 4 april 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.