BLOG: De opgenomen presentator

Niet schrikken, ik bedoel niet opgenomen in het ziekenhuis! Natuurlijk hadden we de hoop dat de periode dat we niet in de studio komen niet zo lang zou zijn. Om die weken op te vullen zijn we begonnen met non-stop programma's. Maar nu het er toch op lijkt dat het allemaal wat langer gaat duren gaan we beginnen met het opnemen van gesproken introductie van nummers die we in het programma laten horen. Ab deed dat al, o.a. met de informatie over jaarartieste Emmylou Harris. Vanaf deze week zal de luisteraar weer meer horen van de verschillende presentatoren. Want muziek is leuk, maar wij vinden het best belangrijk iets te kunnen vertellen over de artiesten en de nummers die je hoort. Vanaf deze week hoor je dus vaker de opgenomen presentator!

De beperkingen door COVID-19 duren dus nog voort. Zo ook het verlies van levens. We hebben afgelopen week al bericht over het overlijden van John Prine. Hij heeft de strijd met het virus verloren. Ik kan alleen maar blij zijn dat ik hem in 2018 nog live heb kunnen zien spelen. "This is an outdoor event. Please dress accordingly." Dat stond er op de toegangskaart geschreven. En de Schotse zomer deed inderdaad van zich spreken. De regen kwam met bakken uit de lucht, die avond in Glasgow!

Dat al dat water totaal niet deerde was wel het grootste bewijs van de klasse van het optreden waar het publiek door John Prine op werd getrakteerd.

Ab bereidt een item voor waarmee we John herdenken. In het programma van deze week zal hij drie nummers laten horen en, Ab kennende, voorzien van een mooi gesproken woord.

Maar er is uiteraard veel meer. Ik heb zelf zes bluegrass nummers geselecteerd en daar zal ik in de uitzending dus ook wat over vertellen.

This slideshow requires JavaScript.

Ik start met een nummer van de Larry Stephenson Band en er is aandacht voor Earth Day met Valerie Smith. Daarna introduceer ik de family band Lindley Creek, waar ik afgelopen week mee in contact ben gekomen. We horen Circa Blue met een meesterwerk van de hand van mijn vriend "Brink" Brinkman en ik draai een bijzondere, maar heel mooie train song van de nieuwe band Crandall Creek. Mijn laatste bijdrage is er één van de tieners Keith Whitley en Ricky Skaggs.

Onze trucker Jaap heeft tijdens zijn rustmomenten langs de weg ook weer een aantal nummers uitgezocht. Ik heb zijn lijstje nog niet gezien, maar Jaap komt ongetwijfeld weer met een selectie van mooie country songs. Timen vult de lijst aan met o.a. de Oude Doos en een zeer gevoelige bijdrage uit eigen land. Tenslotte is jaarartieste Emmylou Harris uiteraard van de partij. Haar verhaal brengt ons deze week in het jaar 1979, toen haar album Blue Kentucky Girl uitkwam.

Genoeg mooie muziek dus weer om af te stemmen op Countryland! Doe dat dinsdagavond, bij A1 Mediagroep. Stem tussen 7 en 9 uur af op de radiozender en lees mee met de playlist op de website. Uiteraard is later luisteren via Uitzending gemist ook altijd mogelijk.

Succes met het zoeken van de eieren! Blijf gezond en denk voor ieders veiligheid aan de geldende maatregelen.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 11 april 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.