BLOG: Nederlands schrijftalent

Vorige week hebben we al een uitzending gemaakt met Nederlandse artiesten. Deze week doen we er een schepje bovenop. We kunnen allemaal de bekende nummers coveren die uit Amerika overwaaien. En dat doen we goed. Maar we hebben zelf ook verhalen te vertellen. De Nederlandse artiesten pakken ook de pen en schrijven mooie teksten en muziek. We gaan deze week luisteren naar Nederlands schrijftalent.

Uiteraard doen we dit allemaal met Koningsdag in het achterhoofd. Maandag staat Nederland weer een dag in het teken van de Oranjes. Het wordt echter een Koningsdag zoals we die niet eerder hebben meegemaakt. De gebruikelijke feesten, de Koninklijke familie onder het volk, de spelletjes en de vrijmarkten, we moeten het dit jaar allemaal missen.

Ik zal deze keer ook voor het eerst sinds ongeveer 10 jaar gewoon thuis zijn. Als actieve evenementenhulpverlener van het Rode Kruis stond ik altijd ergens in de stad paraat om mij samen met mijn collega-vrijwilligers bezig te houden met zoekgeraakte kinderen (of, zoals wij dan vaak zeggen, zoekgeraakte ouders) en slachtoffers van ongevallen en onwelwordingen. Nu wordt het dan weer eens de TV, maar dan zonder live beelden van WA en zijn gevolg ergens in het land.

Zoals gezegd hebben we rond Koningsdag dus twee uitzendingen met Nederlandse artiesten, waarvan deze week de tweede wordt uitgezonden. Ik heb zelf weer vijf nummers uitgezocht, van dezelfde bands als afgelopen week. Het is eigenlijk best leuk om vast te stellen dat deze bands naast werk van anderen ook zelf nummers schrijven. En dat doen ze goed! Zo ga ik met The Tennessee Studs aan de appeltaart en met Reckless Fingers bevind ik mij zo'n vijf meter onder de zeespiegel (en van dat laatste is eigenlijk echt niets gelogen).

Een nummer van Tim Knol en The Blue Grass Boogiemen brengt bij mij de herinneringen naar boven van het optreden in Utrecht, afgelopen jaar, waar ik samen met Timen en Ronald zo enorm van heb genoten.

We dromen weg met JW Roy en er is een bijzondere, Nederlandse editie van jaarartieste Emmylou Harris te beluisteren. Ook daarmee wordt maar weer aangetoond wat een enorm talent er in ons land rondloopt!

Uiteraard is er nog veel meer. Twee uur gevuld met Nederlands product. En daarbij komt Ab nog met een mooie verrassing, gebaseerd op een waargebeurd verhaal met een emotionele lading. Ik heb daar gisteren een introductie voor ingesproken en ik kan zeker stellen dat kippenvel een understatement is!

Een Oranje Countryland om niet te missen dus! Luister dinsdagavond naar A1 Mediagroep. Stem tussen 7 en 9 uur af op de radiozender en lees mee met de playlist op de website. Uiteraard is later luisteren via Uitzending gemist ook altijd mogelijk.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 25 april 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.