BLOG: Ook op afstand

Afgelopen week hebben we kunnen vernemen dat het corona-slot er langzaamaan af wordt gehaald. Gedurende de zomermaanden wordt er stap voor stap weer meer mogelijk. Ook bij Countryland zijn we daar natuurlijk al over aan het nadenken. We hopen snel weer echt live vanuit de studio ons programma te kunnen maken. En op wat langere termijn komt ook het Rebellenhonk weer in beeld voor onze Countryland Sessions. Zodra daarover meer bekend is melden we dat uiteraard op al onze kanalen. Maar tot het zover is gaan we nog even verder met onze "thuiswerkuitzendingen". Het radio maken gaat gewoon door, omdat onze band sterk is. Ook op afstand.

Deze week komt er daarbij weer veel aan de orde. We gaan het hebben over Moederdag, songwriters, een huiskamer in Mühlheim, de jaarartiest, een bekende stoomfluit, dwars door Canada, vrienden, een leeg Paradiso, humor en een link met The Proclaimers.

En dan heb ik het alleen nog maar over de bijdragen van Ab en mijzelf, want er is nog veel meer, te veel om op te noemen. Ik denk dat we deze week weer kunnen spreken van een hoop emotie, plezier en gezelligheid. Wie wil dat juist in deze tijd nou missen?

The Proclaimers

Als ik zo naar de voorbereidingen kijk besef ik weer hoe Ab en ik met muziek bezig zijn en hoe we daar allebei in zijn opgegroeid. Zo verschillend, maar met zo veel overeenkomsten. We hebben allebei onze eigen interesses, maar we hebben gemeen dat we er in duiken en het contact zoeken met de artiesten en mensen achter de schermen. Als we de namen van alle artiesten die wij hebben ontmoet gaan opsommen dan ontstaat er inmiddels denk ik best een indrukwekkend lijstje. Naar mooie muziek luisteren is leuk, maar de verhalen achter de muziek maakt het af en geeft ons de mogelijkheid om onze luisteraars net dat beetje meer mee te geven. Dat vinden wij het mooie van Countryland. We praten niet over mainstream muziek. We hebben noodgedwongen een paar weken non-stop gedraaid, maar wat hebben we die paar uitzendingen veel gemist!

Ik kijk nu even naar ons als broers, maar bovenstaande geldt net zo voor de andere teamleden van Countryland. Meerdere jaren hebben we samen het bluegrass festival in Voorthuizen georganiseerd. En daar zijn we allemaal met die zelfde dingen bezig. We zitten midden in de muziekwereld. Tien jaar geleden had ik je uitgelachen als je mij had gezegd dat ik dit zou doen. Totaal onverwacht begon ik in februari 2011 bij The Bluegrass Mix. Het was een kweekvijver voor wat ik nu doe, met een hechte groep dierbare vrienden. De Countryland familie.

En ook dat is juist in deze tijd van thuisisolatie zo enorm belangrijk. We willen dat aan onze luisteraars overbrengen. We begrijpen dat velen thuis zitten en er moeite mee hebben dat dierbaren zo lang niet kunnen worden gezien. De knuffels worden vervangen door high-fives in de lucht op facetime. Grootouders lezen het verhaaltje voor het slapen gaan voor via Skype. Lesgeven doen we via video's op YouTube. Verhitte debatten op TV worden gekoeld door de tijdvertraging in de verbindingen met de sprekers die in hun eigen keuken zitten. We kijken gespannen naar herhalingen van sportwedstrijden van weleer, de uitslag is al bekend. We zitten eenzaam thuis, omdat we alleen zijn, of gespannen, omdat we elkaar langzaamaan steeds meer irriteren.

Maar gelukkig is er dan weer even Countryland. Ook in de komende weken en maanden, waarin dat slot er langzaamaan af gaat. Hou nog even vol. Laat je sterken door onze muziek. Muziek met zo veel inhoud, zo veel boodschappen. Over de vrienden die er altijd voor elkaar zijn, door dik en dun, in Me and John and Paul. Over liefde die sterk is, in Old Flames Can't Hold a Candle To You. Over kindervriendschap, in Tiny Broken Heart. En over de relatie met je moeder, zelfs als je haar morgen niet kan bezoeken, in Every Day is Mothers Day. Allemaal te horen in de uitzending van deze week. Ervaar dat de band met je dierbaren sterk is. Ook op afstand!

We zijn er weer op dinsdagavond, bij A1 Mediagroep. Stem van 7 tot 9 uur af op de radiozender en lees mee op de playlist op de website. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend en fijne Moederdag!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 9 mei 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.