BLOG: Visie

Hemelvaartsdag staat voor de deur. Voor ons team betekent dat even slikken. Want na twintig jaar bluegrassfestival in Voorthuizen is dit het eerste jaar dat we het evenement moeten missen, waar we elk jaar zo veel plezier beleven, zo veel vrienden ontmoeten en zo veel heerlijke muziek horen. Dat staat los van de medische crisis waar de wereld momenteel in verkeert. Corona kwam pas later. Ontwikkelingsplannen van de gemeente en strengere veiligheidseisen aan evenementen hebben de organisatie van het festival dit jaar onmogelijk gemaakt. Maar dat betekent niet dat het wat ons betreft definitief over is. We hopen op een nieuwe locatie een doorstart te maken. Wat dat betreft ontbreekt het ons niet aan visie.

Het is fijn dat wij als leden van het Countryland team die visie delen. Onze neuzen staan dezelfde kant op. We kijken altijd vooruit naar nieuwe ontwikkelingen. Dat geldt voor het bluegrass festival, maar zeker ook voor ons radioprogramma. In deze periode maken we uitzendingen die worden samengesteld door muziekkeuzes en thuis opgenomen introducties te monteren tot een twee uur durend muziekfeestje. We bijven zo onze luisteraars de muziek bieden waar ze zo van houden.

In de studio

Maar inmiddels zijn wij ook ver gevorderd met plannen om terug te keren naar de studio. Deze week zullen we daar meer over bekend maken. Houd dinsdag onze uitzending en onze social media kanalen in de gaten!

Wat gaan we dinsdag doen? Ik ga zelf toch een beetje het gat invullen dat ontstaat door het gemis van ons festival. Ik zoek enkele nummers uit van Europese bands die in Voorthuizen hebben opgetreden. De beelden van het jammen hieronder brengen mij in ieder geval al helemaal in de stemming!

Ab zorgt voor een bijdrage die ook alles te maken heeft met een gezamenlijke visie. Letterlijk zelfs, want hij besteedt aandacht aan het album A Vision Shared - A Tribute To Woody Guthrie and Leadbelly. Namen die borg staan voor mooie muziek!

Maar de hoofdrol is deze keer weggelegd voor Harro. Hij heeft deze week het grootste aandeel in de uitzending. En wat is het altijd fijn om naar deze man met zijn enorme kennis en jarenlange ervaring te kunnen luisteren. Veel luisteraars zullen net als ik weer uitkijken naar zijn muziek. Ja, onze Harro is zeker ook een man met visie.

Luister op dinsdagavond naar A1 Mediagroep. We zijn er van 7 tot 9 uur. De playlist verschijnt op de website. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 16 mei 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.