BLOG: Zomervakantie en onafhankelijkheid

De laatste werkdag van het schooljaar zit er voor mij op. Dat betekent nu dus uitrusten. Maar uitrusten en stilzitten zijn absoluut geen synoniem. De komende weken heb ik tijd om mij met andere dingen bezig te houden. Meer tijd voor mijn moeder en mijn kinderen, mijn huis en mijn tuin. Dat er door de geplande twee weken Schotland een dikke streep staat doet mij nog wel even pijn. Maar dat komt later wel weer goed. Ook wat meer tijd voor muziek! Dat is natuurlijk altijd goed! Twee weken geleden draaide ik nog het nummer van Todd Sparks dat hier helemaal bij past. Ik hoop van harte dat onze luisteraars de coronakantie zinnig kunnen invullen, al of niet weg van huis.

Het is ook weer het eerste weekend van de maand. Uiteraard gaan onze gedachten dan uit naar Countryland Sessions. De maatregelen die de overheid heeft gesteld worden versoepeld en onze planning is er op gericht om snel na de zomer weer "live" te gaan met gasten en publiek in Het Rebellenhonk. Maar dan lezen we ook weer over een vrees voor een tweede golf, waarbij het juist in september wel eens spannend zou kunnen gaan worden. We kunnen dat alleen maar afwachten. Ik kan echter wel zeggen dat we in de startblokken staan!

Geen Rebellenhonk dus nog deze maand, maar wel de beurt aan Jaap om samen met Timen te presenteren. En als ik dan een blik op de playlist werp dan groeit er bij mij een enorm nieuwsgierig gevoel. Ik zie namelijk tussen verschillende bekende artiesten ook diverse namen staan die mij geheel onbekend zijn. Jaap kennende heeft hij weer heel wat verrassingen voor de luisteraar in petto!

Wat ook gewoon doorgang vindt is de trainsong die ik mag aankondigen, al is het dan zonder de gebruikelijke prijsvraag die we er voor het publiek in Het Rebellenhonk altijd aan koppelen.

Jaap heeft deze keer een nummer geselecteerd van Joe Mullins & The Radio Ramblers. Dat is een heel mooi toeval, want deze maand is het precies tien jaar geleden dat ik de band heb zien spelen op het MACC Festival in Ohio. Joe Mullins is een begenadigd banjoïst en met de Radio Ramblers heeft hij door de jaren heen meerdere awards mogen ontvangen. Het was mooi om Joe te ontmoeten!

Hij is ook een collega van ons. Al zo'n 35 jaar maakt hij radio. Hij heeft inmiddels zelfs zijn eigen netwerk van radiostations, Real Roots Radio, waar hij bijna dagelijks zelf op is te horen. Een aanrader om eens naar te luisteren!

Voor onze Amerikaanse vrienden is het vandaag uiteraard een belangrijke dag. The 4th of July wordt altijd uitbundig gevierd. Ik heb dat in de jaren dat ik als honkbalscheidsrechter bij Little League Baseball actief was meerdere keren van dichtbij mogen meemaken. Op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland werd elk jaar een groot meerdaags jeugdtoernooi georganiseerd dat op 4 juli werd afgesloten met finalewedstrijden, vuurwerk en voedsel. Onze vereniging was daar ook een aantal jaren met meerdere teams aanwezig en ik ging mee als scheidsrechter. Dierbare herinneringen heb ik daar aan overgehouden.

Het internet was er nog niet voor het gewone publiek en naast het bekende uurtje Strictly Country van onze Harro bij de NCRV was er weinig of geen countrymuziek te horen. Maar bij mijn gastgezin op Ramstein kon er worden afgestemd op de TV zender van American Forces Network en daar was ook met regelmaat countrymuziek te horen en te zien. Live opnames van de Grand Ole Opry, prachtig was dat!

De Amerikanen vieren vandaag dus Independence Day. Dat zal er dit jaar ook anders uitzien dan ze gewend zijn. Maar het land en het volk kennende zullen ze er vast een weg in vinden. Martina McBride zong er over. In de video hieronder zie je wat het nummer Independence Day, geschreven door Gretchen Peters, doet met het Amerikaanse volk. A happy 4th of July voor onze Amerikaanse vrienden!

 

Wij doen het vanavond zonder vuurwerk. Wij vieren gewoon het weekend en het begin van de zomervakantie met muziek om van te smullen! Luister van 21:00 tot 23:00 uur naar A1 Mediagroep en vier het met ons mee. Pak de playlist erbij om goed te kunnen volgen wat er draait. En lukt het vanavond niet, dan vind je de uitzending later terug op Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 4 juli 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.