Valery van der Helm

Jo, ik ben Valery van der Helm.

Geboren in Capelle aan den IJssel, bij Rotterdam, en ik ben in Rotterdam opgegroeid.
Ik heb in mijn nog korte leven best veel acteer lessen gedaan, veel naar muziek geluisterd en heb een tijdje bij een Russische volksdans groep gezeten, die vaak ook dansen deden van andere landen.
Het acteren heeft mij inzicht gegeven hoe ik met artiesten moet omgaan. Door het dansen weet ik hoe een band zich kan voelen, waarbij ik vaak wel probeer te helpen. Soms door veel met ze te praten en soms juist afstand te houden.

Sinds dat ik 3 was had ik al wat met foto`s maken en filmen. Niet dat ik heel veel boeken lees over fotograferen en filmen, maar wel dat ik graag een camera in mijn handen heb. Als ik geen camera in mijn handen heb dan ga ik me vervelen. Het helpt wel dat mijn oom een bedrijf heeft om hem in te huren als fotograaf.

Hoe ik in Barneveld terecht ben gekomen? Door een school opdracht, contacten, een tv show, nog een contact, Jacob en Johan. Nadat ik Johan (van Ark) ontmoette en een relatie kreeg met hem namen Johan en Timen me mee naar Countryland. Als ik me niet vergis was er toen ook gelijk een band. Ik verveelde me een beetje waarna ik van Johan zijn iphone 4 aan een Iphoneklem aan een stok kreeg, daarna leende ik zijn foto camera (die nog steeds wordt gebruik voor de filmpjes) en uiteindelijk de camera die ik nu gebruik. Het idee is toen dus begonnen als iets leuks voor af en toe. Maar nu kan het al bijna niet zonder. Ik ben er vaak met live optredens.

Maar ik zit ook vaak bij neutrale uitzendingen om een blik achter de schermen te geven (kijk daarvoor op instagram, @countrylandrtv).

Hoe het nu verder allemaal gaat. Geen idee. Ik laat het lekker over mij heen komen. Plannen heb ik zat. Maar uitvoeren is een tweede.

Comments are closed.