BLOG: Voel je mooi van binnen!

We hebben allemaal dingen die we graag willen. Eerste levensbehoeften en geen zorgen hebben over je naasten zijn uiteraard belangrijke zaken, maar er is meer. En dat is voor iedereen anders. Een mooi huis, een auto, vakanties, je favoriete club die kampioen wordt, het slagen voor een examen, het zijn allemaal zaken waar je blij van kan worden. Materiële zaken zijn vaak van voorbijgaande aard. Mijn eigen ervaring is dat mooie herinneringen waardevoller zijn. En als mij zou worden gevraagd wanneer ik mij het meest gelukkig voel dan zou ik zeggen dat dat zou zijn wanneer ik iemand heb kunnen helpen met een probleem. Hulpverlening loopt als een rode draad door mijn leven en iets doen voor een ander geeft mij nu eenmaal de meeste voldoening.

Tom T. Hall schreef er een prachtig nummer over. Het verscheen op het album Country Songs For Children. Maar het is zeker van toepassing voor alle leeftijden.

I like to feel pretty inside, don't you?
I like being kind and I like being true
I like to like me when I close my eyes
I like to feel pretty inside, oh, I like to feel pretty inside

Woorden die iedereen ter harte zou moeten nemen, toch?

In 2012 plaatste Peter Cooper een kort artikel in BMI MusicWorld over de weg van Tom T. Hall van disc jockey in Roanoke naar multi award winning songschrijver. En die connectie brengt ons dan bij een prachtig verhaal van broertje Ab.

Ab kent Peter Cooper goed. Wanneer Peter naar Europa komt stuurt hij Ab een bericht en als het even kan treffen ze elkaar wel ergens. Zo was het geval in Schotland, in het plaatsje Limekilns. Cooper was daar met zijn vrienden Eric Brace en Thomm Jutz, die, via dezelfde connectie, afgelopen jaar bij ons in Barneveld hebben opgetreden. Ab bezocht een optreden waarbij kinderen van de plaatselijke basisschool meezongen met het hierboven genoemde nummer van Tom T. Hall. Deze door Ab gemaakte video opname werd kort na dat optreden door Peter Cooper naar Tom T. Hall gestuurd. En die was daar enorm door ontroerd.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ab komt het verhaal van Tom T. Hall vanavond zelf vertellen in Countryland. Hij heeft daartoe drie nummers geselecteerd, waarvan een gezongen door Hall zelf en twee door anderen.

Daarnaast heeft hij het een en ander te vertellen over Emmylou Harris, waar Ab ook drie nummers van laat horen. Grote namen die prachtige muziek hebben voortgebracht, wat de luisteraar vanavond zeker zal boeien!

Ik zit vanavond ook achter de microfoon en breng muziek mee van artiesten die ik zelf afgelopen weken live in Schotland heb gezien. De optredens van Whitney Rose en Wade Bowen waren fantastisch, ik heb daarvan verslag gedaan in Countryland op bezoek. Maar ook de support acts bij beide optredens waren heel goed. Dit levert vijf nummers op in de playlist vanavond. En uiteraard laat ik zoals gebruikelijk nog een mooie trainsong horen, deze keer over de laatste reis van The Singing Brakeman zelf.

Voeg daar de inbreng van Timen aan toe, die dit alles weer in goede banen moet leiden. Maar ik kijk er weer naar uit! Mis het niet, we zijn er van 8 tot 10 uur, live op Veluwe FM. En als dat niet uitkomt kan je altijd later luisteren. Op de website vind je de uitzendtijden van de komende dagen bij andere stations, of je luistert wanneer het je uitkomt via Uitzending gemist.

En, zeg eerlijk, luisteren naar mooie muziek maakt toch ook altijd gelukkig?

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 10 augustus 2019

Bookmark the permalink.

Comments are closed.