BLOG: Muzikanten zijn net gewone mensen

We zeggen het wel vaker. Country muziek is de muziek van het leven. Verhalen van geboorte tot overlijden. We luisteren naar de grootsten in de muziekindustrie. We adoreren ze en volgen ze bij elke stap die ze zetten. We zien ze als supermensen en zetten ze op een erepodium. Maar het zijn diezelfde sterren die de verhalen schrijven, verhalen uit het gewone leven, en deze verhalen ten gehore brengen op muziek. En dan blijkt: muzikanten zijn ook net gewone mensen. Dit zegt Peter Anthony, muzikant uit Ermelo. Vanavond is hij onze gast in de studio.

Zijn levensmotto ontleent hij aan John Denver. "Play while I can, work when I should." Peter is zanger, multi-instrumentalist en producer. Hij heeft in verschillende bands gespeeld en werkt aan diverse projecten. Op zijn website schrijft hij blogs over de muziek. Vanavond vertelt hij zijn verhaal en deelt hij enkele muziekkeuzes met de luisteraar.

Peter Anthony (Foto: Karlijn Pippel)

De uitspraak van Peter klopt. Muzikanten zijn soms net gewone mensen. Afgelopen woensdag hebben we dat weer ervaren met Ashley McBryde en Cheley Tackett in De Melkweg in Amsterdam Zie daarvoor de review in de rubriek Countryland op bezoek. De artiesten vertellen de verhalen uit het leven. En het mooie van onze muziek is dat het bol staat van deze verhalen.

Dit verhaal is deze keer wat kort. Na het verslag van de enorme belevenis in De Melkweg ontbreekt nu simpelweg even de inspiratie om meer te vertellen. Ik ben tenslotte ook maar een gewoon mens. Ik wilde de komst van Peter echter niet onaangekondigd laten. Stem vanavond tussen 8 en 10 uur af op Veluwe FM en geniet van Countryland! De verhalen worden aan elkaar gepraat door Timen en Harro. Kijk op de website voor uitzendtijden op andere stations of luister later via Uitzending gemist. De nummers die worden gedraaid vind je in de playlist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 28 september 2019

Bookmark the permalink.

2 Responses to BLOG: Muzikanten zijn net gewone mensen

  1. trudy says:

    Jammer ,maar Peter komt uit Ermelo.

  2. Trudy dat klopt en dat weet ik heel goed. Een vergissing van mij, waar ik vele malen overheen heb gelezen voor het publiceren en het was mij niet opgevallen. Excuses! Ik heb het aangepast.