BLOG: Outlaws te paard

Outlaws, vogelvrij verklaarden in het Wilde Westen, meestal te paard. Ruige cowboys die het met de regels der wet niet zo nauw namen. Als straf werden ze buiten de bescherming van de wet gesteld en konden ze door iedereen worden vervolgd. Een strafmaatregel die overigens al uit de middeleeuwen stamt, ver voor de tijd van de cowboys. In onze muziek kennen we ook de outlaws. Vanavond staan die in Countryland centraal en onze eigen outlaw Ronald - alleen voor vandaag vogelvrij verklaard omdat hij zijn verjaardag viert - praat de wildwestverhalen samen met Timen aan elkaar.

Een van die outlaws is Johnny Cash. Een naam die in het overzicht vandaag uiteraard niet kan en mag ontbreken. Eerder deze week is op YouTube een nieuwe documentaire over The Man In Black uitgebracht. The Gift: The Journey of Johnny Cash duurt ruim anderhalf uur en bevat veel mooie verhalen en prachtige oude beelden. Een genot om naar te kijken!

Ander nieuws van de afgelopen week betreft een nieuwe outlaw die te paard de straten van Nashville opdraaft. Een rapper die een Country Music Association Award wint. Dan ben je voor mij ook een outlaw! Lil Nas X heeft het nummer Old Town Road in elkaar gezet met de hulp van Billy Ray Cyrus, op een beat die is gemaakt door de 19-jarige producer YoungKio uit ons eigen Purmerend. Fantastisch dat er een Nederlands succes is behaald bij de CMA Awards. Maar, zeg eerlijk, Johnny Cash draait zich denk ik om in zijn graf. Want met country muziek heeft het naar mijn mening dus niet veel meer te maken. Oordeel zelf maar.

Bij Countryland houden we gelukkig vast aan het traditionele geluid. En daar zit al diversiteit genoeg in! Vanavond gaan we genieten van outlaw muziek van o.a. Waylon Jennings, Jessi Colter, George Jones & Jonny Paycheck, Kris Kristofferson, The Highwaymen, Hank Williams JR en Dan Johnson & Salt Cedar Rebels. Een playlist die bol staat van schitterende songs en fantastische artiesten.

Luister vanavond dus naar Countryland op Veluwe FM. Of kies later in de week voor een van de andere zenders of Uitzending gemist. Het wordt genieten als altijd!

En dan tot slot nog een waarschuwing! Let op wanneer er de komende weken ineens een vreemdeling te paard door je straat rijdt. Denk dan niet meteen aan een outlaw. Heel grote kans dat het onze kindervriend is die vandaag weer voet op Nederlandse bodem zet. Hij is niet vogelvrij, hij is van harte welkom!

Kan toch verwarrend zijn, met die outlaws te paard....

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 16 november 2019

Bookmark the permalink.

Comments are closed.