BLOG: Va-kan-niet

Op het moment van schrijven zou ik eigenlijk op de eerste avond van mijn vakantie moeten genieten van een wandeling langs de Clyde. Het weer in Glasgow is er naar deze vrijdag avond, half bewolkt, droog en zo'n 14 graden. Deze zaterdagochtend zou ik op Buchanan Street aan een grote kop koffie moeten zitten, wellicht met een Belgian Chocolate Shortcake erbij, omdat die zo lekker zijn. Vanavond zou ik in de SSE Hydro zitten voor een heerlijke avond comedy van Ierse bodem. Het gaat allemaal niet door. De vakantie werd een va-kan-niet.

Uiteraard zou ik ook wel weer één of twee muziekavonden hebben geregeld. Er zijn in Glasgow elke week zo veel optredens te bezoeken dat er altijd wel iets op gebied van country, folk en americana bij zit. Maar voordat ik daar naar zou gaan kijken was al duidelijk dat het allemaal niet kon doorgaan. Ik kan nu alleen maar rustig wachten op het moment dat het wel weer allemaal mogelijk is.

Een rimpelloze Clyde tijdens mijn vakantie in 2019

We blijven dus massaal in eigen land. Het vliegverkeer wordt wel langzaamaan weer wat uitgebreid, maar voordat het allemaal weer op de aantallen zit van voor de corona crisis zal er nog wel wat tijd passeren, als die aantallen ooit weer worden bereikt. De internationale treinen zullen ook nog niet zo frequent en gevuld rijden als voorheen en de autobahnvignetten en alcoholtesters die voor verschillende Europese landen nodig zijn zullen ook minder worden aangeschaft. De Costa del Sol wordt Zandvoort aan Zee, het Zwarte Woud wordt de Veluwe en Saalfelden wordt Simpelveld.

Voor mij wordt het nu een staycation. Met twee kinderen die de afgelopen weken elk hun eigen woonruimte hebben betrokken komt dat eigenlijk ook wel weer goed uit. Ik ben enorm trots op mijn kinderen. Ze zijn nu alle drie volwassen en het huis uit. Een mijlpaal die ook weer te denken geeft. Een nummer van Peter Koelewijn komt dan in mij op. Je wordt ouder papa!

Gelukkig hebben we dan de muziek. Countryland zal tijdens de zomervakantie de nodige aandacht krijgen en dat is altijd iets waar je jong bij blijft. Er zijn weer verschillende ontwikkelingen gaande waar de luisteraars de komende maanden over zullen worden geïnformeerd. Zo hebben we met enkele internationale artiesten contact over het doen van interviews, zodat we de muziek kunnen omlijsten met hun eigen verhaal. En de vormgeving van het programma in de nieuwe studio gaat ook een nieuwe wending krijgen, maar daarover later meer! Het klusteam van A1 Mediagroep is hard aan het werk en men hoopt dat de nieuwe studioruimte over enkele weken in gebruik kan worden genomen.

We zitten dus nog even in Studio 2 op de bovenverdieping. Vanavond zal dat zijn met Harro. Dat wordt dus weer twee uur lekker genieten van mooie country en bluegrass. Timen put weer uit de enorme verzameling nummers uit de Oude Doos en Ab verzorgt deze keer niet alleen de wekelijkse bijdrage van Emmylou Harris maar ook het eerbetoon aan de begin deze week overleden Charlie Daniels.

Reden genoeg dus om Countryland vanavond weer aan te zetten! Luister van 21:00 tot 23:00 uur naar A1 Mediagroep en lees mee op de playlist. En lukt het vanavond niet, dan vind je de uitzending later terug op Uitzending gemist. Vakantie of va-kan-niet, Countryland gaat gewoon door!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 11 juli 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.