BLOG: Woon-werkverkeer

Er zullen niet veel mensen zijn die elke dag weer met plezier uitzien naar de rit naar en van het werk, als je dagelijks wordt geconfronteerd met files en lange reistijden. In mijn vorige baan werkte ik door het hele land, maar vooral regelmatig in Noord-Brabant. Ik werkte als BHV instructeur en moest dan om zes uur de deur uit om de verkeersdrukte van Almere naar Utrecht voor te zijn. Anders zou het haast onmogelijk worden om op tijd bij de klant te zijn om de cursus te starten. Na afloop kwam ik op de terugweg dan vaak in druk verkeer en files terecht en was ik zeker niet voor zes uur 's avonds weer thuis. Ik was 12 uur of meer van huis voor een cursus met een effectieve lestijd van 6 uur. Het werd voor mij wel een dingetje: het woon-werkverkeer.

Met het werk zelf was niets mis. Ik ben een gepassioneerd hulpverlener en het verzorgen van de trainingen deed ik met veel plezier. Ik kreeg ook positieve reacties van cursisten. Maar om vier uur geheel voldaan een cursus afsluiten en dan om zeven uur uitermate gefrustreerd thuiskomen na grote delen van de route stapvoets te hebben moeten afleggen brak mij op.

Met mijn stap terug naar het voortgezet onderwijs is daar een einde aan gekomen. Van februari dit jaar tot de zomervakantie werkte ik op een school in Amstelveen. Reistijd zo'n 30 minuten.

Op de dijk langs het Markermeer.

Deze week ben ik begonnen op een school in mijn eigen Almere. Reistijd variërend van 17 tot 18 minuten, afhankelijk van de verkeerslichten bij het oversteken van de ringweg in Almere Buiten. En dan een route over de dijk langs het Markermeer. Vissersboten, vogels, de skyline van Amsterdam aan de overkant en de wetenschap dat ik daar niet naartoe hoef. Dan rij je weer met plezier naar en van je werk!

Een rechtstreeks gevolg van de enorme afname van de reistijd voor het woon-werkverkeer is dat de balans tussen werk en privé weer is hersteld. Ik heb weer meer tijd en energie om mij bezig te houden met ons lokale Rode Kruis en met de muziek!

Die muziek gaat vandaag weer verder. Eerst gaan wij vanmiddag in het Rebellenhonk met meerdere teamleden van Countryland een test doen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om onze Sessions weer op te starten. We hebben het gevoel dat het heel dichtbij is, maar aangezien de statistieken de laatste weken weer een wat stijgend aantal coronagevallen laten zien moeten we nog steeds voorzichtig zijn.

We laten zo snel mogelijk weten wanneer we weer van start kunnen gaan en onder welke voorwaarden. Uiteraard zijn de bepalingen die worden afgegeven door de regering en het RIVM daarin leidend.

Vervolgens zijn we vanavond weer gewoon live te beluisteren vanuit de studio in Nijkerk. Countryland is dan weer gevuld met fantastische artiesten. Bekende namen als Steve Earl and The Del McCoury Band, Vince Gill, Dailey and Vincent en Garth Brooks komen voorbij. De Oude Doos is geheel gewijd aan Stonewall Jackson. Ab verzorgt deze keer naast de wekelijkse bijdrage van jaarartieste Emmylou Harris ook een eerbetoon aan de eerder deze week overleden bluegrass zanger en bandleider Steve Gulley.

Ik heb Steve nog op het MACC podium zien staan, in 2011. Hij speelde toen in de band van Dale Ann Bradley, die van Timen vanavond het tweede uur mag openen en waarmee hij, waarschijnlijk weer zonder dat hij het wist, een mooi bruggetje in de playlist heeft ingebouwd. Steve Gulley is een van de vele bluegrassers die bekendheid kreeg bij het grotere publiek als lid van Doyle Lawson's band Quicksilver. Hij richtte later de bands Mountain Heart en Grasstowne op. Ab zal vanavond verder ingaan op het leven en werk van deze veel te jong overleden artiest en zal twee nummers van hem laten horen.

Steve Gulley, zingend en met gitaar, op het MACC Festival in 2011.

Hieronder staat Steve Gulley ook naast Dale Ann Bradley en zingt de George Jones hit The Grand Tour. Kijk, luister en geniet! Wat een stem!

 

Op het programma vanavond staat verder nog een mooi duet van eigen bodem, met Danny Vera en Douwe Bob, we gaan Down Under met Aleyce Simmonds en Arna Georgia en er is een gehoorstrelend nummer van Jewel die wordt bijgestaan door Dolly Parton. De oplettende lezer stelt vast dat de dames deze week dus weer ruim aanwezig zijn, zoals vorige week door Ronald beloofd. En Ronald is vanavond ook weer te horen, naast Timen, die weer terug is achter de microfoon na een week afwezig te zijn geweest.

De playlist staat op de website. Houd deze erbij wanneer Countryland vanavond uit de speakers knalt. We zijn er weer tussen 21:00 en 23:00 uur op de radiozender van A1 Mediagroep. Lukt het vanavond niet, dan is later luisteren via Uitzending gemist natuurlijk ook weer mogelijk.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 22 augustus 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.