BLOG: Countryland Live!

Countryland heeft door de jaren heen heel wat live opnamen gemaakt. We hebben vele artiesten mogen ontvangen bij uitzendingen van Countryland Sessions, de voorgangers daarvan en bij menig studio-opname. Het is vandaag de eerste zaterdag van september. Op deze dag zouden we normaal gesproken een Countryland Sessions uitzenden, maar door de corona pandemie gebeurt dat niet, dat is inmiddels wel bekend. Toch staat de uitzending vandaag in het teken van Countryland Live!

Toen ik als vaste presentator bij Countryland kwam vonden de live opnamen plaats in de schaapskooi in Stroe. Een heerlijke locatie waar we veel mooie herinneringen aan hebben. Inmiddels hebben we onze plek gevonden in Het Rebellenhonk in Barneveld. Eerder hebben er o.a. ook opnamen plaatsgevonden in Voorthuizen.

Vanavond zijn in Countryland diverse opnamen te horen die op die locaties zijn gemaakt. We blikken daarmee terug, maar geven er ook blijk van dat we weer opnieuw gaan beginnen met opnamen voor Countryland Sessions. Dat gebeurt nog op een alternatieve wijze. De opnamedagen worden niet aangekondigd en zijn ook niet zoals gebruikelijk zomaar te bezoeken. Bij de opname kan slechts een klein aantal personen aanwezig zijn, de lezer zal dat onder de huidige omstandigheden begrijpen. Uiteraard volgt er meer informatie zodra bezoek weer mogelijk is.

Schaapskooi in Stroe

Rebellenhonk in Barneveld

De uitzending heeft helaas ook een triest tintje. Afgelopen donderdag werd bekend dat Harry Jansen, lid en mede-oprichter van de Stroatklinkers, plotseling is overleden. De band heeft ook bij het EWOB festival opgetreden en met een nummer waarbij Harry de lead zang voor zijn rekening neemt herdenken we deze multi-instrumentalist en smaakmaker van de Groningse band.

De Stroatklinkers ontvangen de Liz Meyer Award.

In 2014 stonden de Stroatklinkers op het toneel van Het Trefpunt in Voorthuizen. Bij deze editie van het EWOB festival mochten ze de Liz Meyer European Innovation of Bluegrass Music Award in ontvangst nemen.

Naast het nummer van de Stroatklinkers verzorgt Ab de enige bijdrage met een nummer van de plaat, het wekelijkse item van jaarartieste Emmylou Harris. De rest van de uitzending voert de luisteraar langs vele live opnamen die door de jaren zijn gemaakt door het Countryland team. Een verzameling prachtige muziek waarmee we langzaam maar zeker weer in de stemming gaan komen van Countryland Sessions!

Vele Nederlandse bands hebben in Countryland opgetreden, maar we kregen ook regelmatig bezoek uit het buitenland. Een van de hoogtepunten is wel het optreden in november 2018 van Nashville greats Eric Brace en Thomm Jutz. Van hen zijn vanavond ook twee nummers in het programma te horen.

Bezoek uit Nashville: Eric Brace en Thomm Jutz.

Countryland Live. Het is te lang geleden en we hebben er weer ontzettend veel zin in om bands en publiek te ontvangen. In verband met de beperkingen die nog gelden is het zoals gezegd nog niet mogelijk om de opnames te bezoeken. Om de mogelijkheden in Het Rebellenhonk verder te verkennen zullen we alleen een klein aantal bezoekers uitnodigen om aanwezig te zijn. Zonder uitnodiging en bevestiging is het helaas dus niet mogelijk om de Sessions te bezoeken. We rekenen daarbij op begrip van onze luisteraars.

Vanavond zijn we weer gewoon om 21:00 uur te beluisteren bij A1 Mediagroep. De playlist staat op de website. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 5 september 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.