BLOG: Houvast

Ieder mens heeft houvast nodig. In de waan van vandaag de dag is het namelijk makkelijk om een gevoel te krijgen dat alles om je heen onzeker is. Je hoeft je Social Media maar te openen of een TV aan te zetten en je slingert van het ene gevoel naar het andere. De ene persoon schreeuwt nog harder dan de ander en niemand lijkt de tijd te nemen om ook te luisteren. 

Niet alleen de gebeurtenissen in ons eigen land maken je dan snel onzeker. Ook de verkiezingen in Amerika, de aanslagen in Frankrijk en de natuurrampen die overal lijken plaats te vinden, kunnen dan snel al een gevoel geven van : “waar gaan we heen met zijn allen en hoe kom ik hier door”. Soms zoek je dan naar een reden, zodat je het kunt begrijpen. Soms valt er echter niets te begrijpen, omdat het gewoon is wat het is.

Daarom is het altijd belangrijk om een rustpunt te pakken, zodat je iets hebt om je aan vast te houden. Even rustig alle zegeningen tellen die je al hebt. Familieleden die om je heen staan en je steunen, vrienden waar je bij terecht kunt om je hart te luchten, andere mensen om je heen die jou graag om zich heen hebben en waar jij dus waardevol voor bent.

Zo’n vast rustpunt is voor ons als team ook altijd de uitzending van Countryland. Iedere zaterdag mogen we weer 2 uur genieten van die prachtige muziek, die zoals Timen altijd zegt: “van de wieg naar het graf loopt en alles meeneemt wat er tussen ligt”. Kortom, muziek gemaakt door muzikanten die er hun ziel en zaligheid in leggen voor luisteraars die niet alleen de melodie of de tekst mooi vinden, maar ook de boodschap van de muzikant kunnen waarderen.

Zoals het liedje Paradise van Billy Prine, die hij zingt ter herinnering van zijn broer John. De pijn van het gemis is duidelijk hoorbaar in de zang en voor velen van ons erg herkenbaar.

Maar ook het erg mooie Bang the drum slowly van onze jaarartieste Emmylou Harris. Ons teamlid Ab zal u hier weer veel over vertellen, maar mijn advies is vooral om te luisteren naar die prachtige stem en erg mooie songtekst. Wat de juiste combinatie niet kan doen voor het gevoel die het oproept. Lees meer over de prachtige dame op www.countryland.nl/emmylouharris

Jaap en Timen praten vandaag alles weer aan elkaar vanuit het helaas door Corona regels gesloten Rebellenhonk(eerdere opname) met live de band Oldtimers on the Loose.

Helaas dus niet in de studio, maar voorlopig nog ieder veilig thuis. Maar voor nu maakt ons die thuis opnames niet zo veel uit. Wij zijn goed in improviseren en we hebben ons vaste rustpunt in de week en dat is voor iedereen belangrijk.


Mijn advies aan je in deze rare tijden? Laat je hart niet vol lopen met zaken, die je slechts verdrietig maken. Houdt nog ruimte over, voor waar je gelukkig van wordt.

Wat er verder allemaal op de playlist staat vind je op de website. Luister gezellig mee vanaf 21:00 uur op A1 Radio. Omdat we een thuiswerkuitzending maken is er helaas niets te zien op de webcam. Later luisteren doe je via Uitzendinggemist.countryland.nl

De BLOG is geschreven door Ronald Groot.

Zaterdag 7 November 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.