BLOG: Awardwinning

We kunnen er niet omheen. Zoals afgelopen week gemeld hebben we een prijs gewonnen! Bijna 24 jaar geleden maakte Timen de eerste uitzending van Countryland. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een professioneel werkende groep vrijwilligers. Een vriendenclub die meer een familie is. Een groep mensen met passie voor country, bluegrass en alles wat er maar enigszins aan raakt. En Countryland is ook gegroeid in wat we doen. Eerst was er alleen een studioprogramma, nu maken we daarnaast live radio opnamen met artiesten en publiek, we hebben gasten die live in de studio voor onze luisteraars optreden, we hebben interviews met gasten uit binnen- en buitenland en we gaan bij optredens van artiesten op bezoek. De samenwerking met TivoliVredenburg in Utrecht laat zien hoe Countryland de vleugels uitslaat en is uitgegroeid tot veel meer dan een gewoon radioprogramma. En als er dan internationale waardering komt in de vorm van een prijs dan zijn we trots! We zijn Awardwinning!

De Awards van Fair Play Country Music zijn tot stand gekomen in een internationale samenwerking, waarbij juryleden uit diverse Europese landen, maar ook o.a. uit Amerika, Canada en Australië, hun stemmen konden uitbrengen. Wat is het dan mooi dat wij daarbij in de categorie Top Radio Station als eerste uit de bus zijn gekomen!

Komende week gaan Timen en Johan de Award ophalen. Het krijgt een mooie plaats in huize Van Ark. Uiteraard zullen we het kleinood showen in de uitzending, wanneer we weer in de studio zitten. Dat is dan te volgen via de live stream van A1 Radio. Daarnaast plaatsen we berichten met foto's op onze socials.

Opname met Harro in een van de Countryland thuisstudio's

Intussen gaan de uitzendingen gewoon door. Dus vanavond zijn we weer te beluisteren. In verband met de corona maatregelen maken we nog wel thuiswerk uitzendingen, dus we zitten nu nog niet in de studio.

Toch is er ook voor vanavond weer een verzameling heerlijke muziek samengesteld. Het is de beurt aan Harro om weer zijn mooiste selecties te laten horen. Alle begeleidende introducties zijn weer vooraf opgenomen.

Harro heeft uiteraard zoals altijd een nummer van The Louvin Brothers op het programma gezet. Timen vult de playlist aan met diverse nummers, waaronder een aantal krakers uit de Oude doos. Ab verzorgt het volgende deel uit het verhaal van jaarartieste Emmylou Harris. We naderen langzaam maar zeker het eind van het jaar en dat betekent dat de muziek van Emmylou ook steeds recenter is. Ab is inmiddels in het laatste decennium beland met het album Hard Bargain uit 2011. We gaan luisteren naar het nummer Darlin' Kate, een eerbetoon aan de Canadese folk muzikante en singer-songwriter Kate McGarrigle, die al sinds de jaren '70 op meerdere albums van Emmylou heeft meegespeeld en die in 2010 overleed.

Emmylou Harris - Hard Bargain (2011)

Kate McGarrigle

Countryland schalt vanavond dus weer gewoon uit de speakers. Wat er ook gebeurt, Countryland is altijd reden voor een feestje. Helemaal nu, met die prachtige Award! Luister daarom vanaf 21:00 uur weer naar A1 Radio. Wat er verder allemaal op de playlist staat vind je op de website. Omdat we een thuiswerkuitzending maken zijn we niet te zien op de webcam. Later luisteren doe je via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 14 november 2020


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.