BLOG: Onderweg

Goede muziek neemt je als luisteraar mee. Een melodie of een tekst die je raakt, maar natuurlijk ook een emotionele herinnering. Soms heb je dat liedje gehoord op een cruciaal moment in je leven en daar word je dan weer aan herinnerd.

Countrymuziek is, zoals Timen altijd aangeeft, muziek van de wieg tot het graf. Van het begin naar het einde dus. En wij van Countryland vinden het maar wat leuk om die reis ook te volgen. Zeker nu we aan het begin van weer een nieuw jaar staan en weer samen het onbekende tegemoet gaan. Niemand kan voorspellen hoe dit jaar gaat verlopen, maar dat we er als team weer wat moois van zullen gaan maken is zeker.

Onze reis wordt dit jaar gesymboliseerd door onze Country Roads. De weg die we onder leiding van gids Ab van der Lelie gaan afleggen langs de mooie wegen van de country en daarbij van het ene kruispunt naar het andere zullen gaan, kris kras over de hele wereld. Hoe we van Emmylou Harris (onze jaarartieste van vorig jaar) via Brandy Carlile nu bij Natalie Hemby uitkomen in het altijd prachtige Cairo zal Ab u haarfijn uitleggen. Blijf hem dit jaar volgen en laat u verrassen iedere week met de volgende bestemming. Wie weet waar u nog gaat uitkomen!

Vanavond kunt u naast muziek van Timen en Ab ook naar muziek van Jaap luisteren en dat staat dus weer garant voor een echte emotionele reis. Alle drie houden ze van country, maar ieder heeft daarin zijn eigen voorkeuren en smaak. U zult dus meereizen langs jonge artiesten als Wade Bowen en Mandolin Orange naar oudgedienden als Hank Williams en Merle Haggard. Diens liedje “Kern River Blues” was trouwens in alle opzichten echt een einde. Het is namelijk zijn allerlaatste song, opgenomen in 2016, dus net voor zijn dood. Hij zingt daarin over de rivier waar hij als kind in gespeeld heeft. Een echt einde dus over een mooi begin. Luistert u dus naar de reis van Merle.

The Skylighters hebben het over “My Baby’s Gone”, maar Venice heeft het over “We‘re Still Here”. De rode draad van deze uitzending is dus duidelijk. We gaan op reis en nemen u daar weer graag in mee.

En zoals Wade Bowen aangeeft “To Live is to Fly..” en dat is precies het gevoel dat wij als Countryland team iedere zaterdag weer hebben. Gaat u dus rustig zitten, stem af op de A1 Mediagroep en laat u begeleiden door uw reisleider Timen van Ark…..

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 09 januari 2021


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.