BLOG: Blue monday

Aanstaande maandag is het weer “Blue Monday”. De naam gegeven aan de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De derde maandag van januari is de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

In de countrymuziek wordt ook gebruik gemaakt van dit gevoel en hoor je dat dus ook veel terug in liedjes.  Liedjes over donkere gedachtes en eenzaamheid horen echter vaak wel bij de mooiste die ooit geschreven zijn, puur en alleen omdat ze vaak recht uit het hart geschreven zijn en daarom je emotioneel raken. Ze zijn erg herkenbaar daardoor. En laten we eerlijk zijn, zelfs de meest verstokte optimist is wel eens alleen of somber. Je kunt niet altijd “aan” staan…

Vanavond in de uitzending hoort u weer veel van dit moois langs komen. Zo heeft Harro het droevige “When there’s no one around” van Tim O’Brien op de lijst gezet, waar de eenzaamheid flink te horen is. Maar natuurlijk komen ook zijn persoonlijke favorieten The Louvin Brothers langs met hun “Broken Engagement”. Ook geen onderwerp waar je blij van wordt.

Is dan alles zo somber? Zeker niet, want daar kent u Countryland te goed voor. Voor ons team is niets onmogelijk en wij zien altijd het positieve. Dus luisteren we ook naar Ernest Tubb & Loretta Lynn die hun scheiding netjes afhandelen en we horen “Good Hearted Man” van Tift Merrit. Een eerlijk liedje met echte ziel erin.

Ab gaat u vandaag ook weer meenemen op reis langs onze Country Road. Waar we vandaan komen, heeft u vorige week gehoord, maar hoe en waar hij u nu heen meeneemt?  Laat u verrassen..

Aangevuld met de muziek keuze van Timen staat Countryland weer garant voor twee uur van prachtige muziek, waarbij u weer een achtbaan aan emotie kunt verwachten. Up tempo liedjes, emotionele liedjes, prachtige ballads, oud, nieuw, down en up. Precies zoals het leven is dus.

Heeft u maandag dus last van “Blue Monday”? Gebruikt u dan ons medicijn en u voelt zich direct een stuk beter. Ga maandag naar uitzendinggemist.countryland.nl en luister nog eens al dat moois van al de afgelopen jaren terug. Gegarandeerd dat uw humeur meteen een stuk beter is……

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 16 januari 2021


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.