BLOG: Winter, kou, sneeuw en Rhonda Vincent

Ik hoorde vorige week de weerman zeggen: ”Koning Winter keert weer terug in de lage landen.” En dat hebben we gemerkt met de noordoostelijke stroming. Tegen de kou kun je je kleden, maar dan vallen er ook witte vlokken ijskristallen uit de hemel. Voor mensen die de weg op moeten is dat een groot nadeel, dan is namelijk het hele wegennet van slag in Nederland. Maar, dan hoor je zeggen in je omgeving, het hoort erbij.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, om een bekend voetballer te citeren. Bij mij in de straat waren veel kinderen aan het spelen in de sneeuw, ik vond het een gezellig geheel. Verderop in de straat stonden wat pubers en ik dacht, ik doe even mee. Ik gooide één sneeuwbal richting de pubers, ik denk dat ik er rond de 20 stuks terug kreeg, dat was even weg sprinten richting huis! Het heeft wel wat, een beetje winter met een beetje sneeuw!

Over winter en sneeuw gesproken, vanavond komt dit thema ook regelmatig voor in ons programma. Ik zag een titel staan: “Winter In Miami”. Volgens mij is het daar nooit onder de 20 graden. Toch maar in ons kouwe kikkerlandje blijven, alleen al omdat er deze week een schaats gekte was volgens de landelijke omroep. Oké, ik dwaal af, we gaan weer terug naar ons muziek programma.

U hoort vanavond ook een paar liedjes van de muzikale familie Vincent. Niet alleen Rhonda en Darrin Vincent zijn muzikanten, opa’s, ooms, broers, zussen en vader, bijna iedereen speelt een instrument bij de familie Vincent uit Missouri. Vader Johnny Vincent bespeelde veel snaar instrumenten, het liefst hanteerde hij de banjo. Hij stond ook mede in de kinderschoenen van de familie band The Sally Mountain Gang. In de jaren ‘70 bestond de band uit vader Johnny, moeder Carolyn, zonen Darrin en Brian en dochter Rhonda, die zang en mandoline verzorgde. We horen vanavond songs van Rhonda en broer Darrin Vincent.

Over Rhonda hebben we nog iets nieuws te vertellen. Ze is door zanger Dierks Bentley officieel beëdigd als lid van de Grand Ole Opry in Nashville. Dat lidmaatschap is voor de artiesten een enorme eer en blijk van erkenning. Nu is Rhonda wel wat gewend wat prijzen betreft, ze was bijvoorbeeld al vaak genomineerd voor een Grammy Award. In 2017 kreeg ze een award voor best bluegrass album. Samen met haar band The Rage zijn ze de meest bekroonde bluegrass band in de bluegrass geschiedenis. Ze hebben 18 studio albums uitgebracht en 10 muziek video’s. En ze heeft zelf solo nog twee samenwerkings-albums opgenomen, één met Gene Watson en één met Daryle Singletary met mooie country muziek.

Rhonda en de hele familie Vincent organiseren sinds 1987 jaarlijks een groot bluegrass festival in de staat Missouri. Dit Sally Mountain Bluegrass Festival wordt traditioneel gehouden rond 4 juli en het trekt veel publiek. Vanavond hoort u nog meer van de muzikale familie Vincent.

De presentatie is in vertrouwde handen van Timen en Harro. Ik zag op de lijst de namen staan van Johnny Cash, uiteraard The Louvin Brothers, John Prine, Ricky Skaggs, Vince Gill en vele anderen. Oh ja, ik wil dit nog even kwijt, de opgelegde sancties vanuit Den Haag i.v.m. de pandemie, dat we vanaf 21.00 thuis moeten vertoeven. Ik wil hiermee zeggen, het is een mooie reden om de PC aan te zetten om 21.00 uur, en relaxt te gaan luisteren naar 2 uurtjes mooie country en bluegrass deuntjes!

Ik wens u allen heel veel luisterplezier. Enne....keep it country!

De BLOG is geschreven door Jaap van der Weerd

Zaterdag 13 februari 2021


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.