BLOG: Perspectief

Op school leer je tijdens tekenles al veel over perspectief. De manier waarop je ergens tegenaan kijkt bepaalt voor een groot deel ook wat je nu precies ziet. Vooral de beroemde werken van kunstenaar Maurits Escher zijn daar een prachtig voorbeeld van. Verplaats je ogen een klein stukje op zijn werk en het lijkt meteen of de hele wereld op zijn kop staat. Je weet soms niet wat je nu precies ziet en blijft je steeds weer verbazen.

In de huidige corona tijd hebben we het ook vaak over perspectief, maar dan in de betekenis van toekomst. We kijken uit naar de tijd dat we weer “normaal” kunnen gaan doen en met de komst van het vaccinatie programma is het perspectief ontstaan van licht aan het einde van de tunnel en daarmee ook de hoop dat we weer snel live radio kunnen maken of naar concerten toe kunnen.

Maar zoals ik al begon, perspectief is ook belangrijk in de betekenis van hoe je ergens naar kijkt. Het is op dit moment makkelijk om te kijken naar het negatieve. We kunnen geen uitzendingen maken in de studio, we kunnen niet gezellig in het Rebellenhonk samen komen om met elkaar, onder het genot van een drankje, te genieten van prachtige live muziek en we kunnen niet naar festivals toegaan. Kortom, we kunnen heel veel niet. Daarbij komt ook dat de vaccinatie te langzaam gaat, dat het aantal besmettingen weer toeneemt en dat onze overheid niet altijd uitblinkt in duidelijkheid. Vanuit dat “perspectief” is het een donkere situatie, zijn we eigenlijk uitgeschakeld en lijkt er geen eind aan te komen.

Maar zelf ben ik echter graag een positief ingesteld persoon en dus bekijk ik het liever vanuit een ander “perspectief”. Want wat ik zie als ik kijk is:

  • Timen die contact houdt met Tivoli, de gemeente en bands om straks weer vol te kunnen starten.
  • Jos die zijn uiterste best doet om onze jeugd toch een goede start van hun toekomst te geven en ondanks die drukte toch nog tijd vindt om in zijn platenkast te duiken om al dat moois met u te delen.
  • Valery die Social Media blijft bewerken om met de hele wereld contact te maken en iedereen betrokken te houden bij ons mooie programma en die prachtige muziek.
  • Ab die geheel Corona proof reisleider is op de prachtige Country Roads en u daarmee langs vele hoogtepunten meeneemt, die u anders gemist zou hebben.
  • Patrick die alle zeilen bijzet, zodat u niet alleen Countryland kunt luisteren op de radio, maar ook kunt bekijken op uw televisie.
  • Jaap die al druk bezig is om te verkennen hoe we in 2022 toch weer de E.W.O.B. kunnen gaan opstarten, zodat we gezellig samen kunnen genieten met mensen uit de hele wereld.
  • Harro die ons bij iedere beurt toch weer weet te verrassen met een prachtig liedje van The Louvin Brothers. Steeds als je denk alles wel gehoord te hebben, komt hij weer met een nieuw pareltje.
  • En natuurlijk Johan, die ondanks alle uitdagingen ervoor waakt dat Countryland blijft voldoen aan het kwaliteitsniveau dat wij onszelf stellen. Een niveau waarvan wij vinden dat u verdient.

Voor mij is dat nu juist wat ons “Countryland” maakt. Een muziekprogramma maken is niet zo moeilijk namelijk. Daarvoor hoef je alleen maar plaatjes te draaien en wat te praten. Maar Countryland maken kost tijd, energie en veel aandacht en inzet van velen en ook al gaat het nu even niet zoals dat moet, er wordt steeds een weg gezocht hoe het dan wel gaat. Om met George Jones te spreken, waar we vanavond een liedje van gaan draaien: “Don’t Stop The Music”. En daar voegen wij graag aan toe: “And you also can’t stop Countryland”.

Alles is dus een kwestie van “perspectief”. Samen komen we hier uit, samen komen we erdoorheen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. En dat is een “perspectief” dat ik iedereen graag wil meegeven.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 27 maart 2021


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.