BLOG: On The Road Again

Het team van Countryland neemt u altijd graag mee op reis. Soms letterlijk door u te vertellen over de reizen van Jaap, Timen en Johan naar Amerika en hun belevenissen daar. Maar ook de verhalen van Ab en Jos die tijdens hun reizen niet alleen mooie plaatsen bezoeken, maar ook vooral daar kennis maken met muzikale vrienden en dan de meest waardevolle contacten leggen. Wat is er nu mooier dan nieuwe vrienden maken, zeker als die vrienden dezelfde passie delen als jezelf. In eerdere blogs heeft u hier ook al meer over kunnen lezen en zodra we weer mogen reizen, verzeker ik u ervan dat er nog veel meer mooie verslagen zullen gaan volgen.

Onderweg naar nieuwe avonturen op de internationale Country Roads. Hopelijk kan dat ook weer snel!

Maar ook figuurlijk nemen we u iedere week weer mee op reis langs de muzikale paden die dwars door ons altijd interessante countryland lopen. De kennis van de feiten achter de liedjes die mijn radio collega’s iedere week weer ten toon spreiden blijven me verbazen. Na ruim 20 jaar radio maken zou je toch eens mogen verwachten dat het einde van de kennis in zicht komt, maar verre van dat. Iedere week weer is het niet alleen genieten van heerlijke muziek, maar leer ik ook steeds weer nieuwe feiten en leuke weetjes. Als ik dan kijk hoe lang de radio carrière van collega Harro bijvoorbeeld is en hoe vaak die ons nog steeds weet te verrassen met een pareltje, geeft me dat altijd hoop voor onze toekomst als radio programma. Persoonlijk ben ik ook altijd aan het genieten van de tijdreis die we iedere keer weer maken. Tijdens een Countryland uitzending reis je niet alleen langs alle verschillende stromingen binnen de Country, maar ook ga je van 2021 soms naar 1921 en dat maakt het een reis die altijd interessant blijft en heerlijk om te volgen.

Vanavond gaat de reis weer verder en nu helemaal speciaal voor ons, want we zijn “On The Road Again”.  Door het opheffen van de avondklok mogen Timen, Johan en Jaap weer in de auto springen om naar de prachtige studio van de A1 Mediagroep in Nijkerk te rijden om daar weer “gewoon” live radio te maken. U kunt dus naast luisteren naar Countryland ook weer meekijken met ons. Ga op onze website naar de knop “kijk live” en geniet mee van het enthousiasme van ons team. We hebben de afgelopen maanden met veel plezier thuis de opnames gemaakt en in elkaar gezet, maar live in een studio zitten is toch veel leuker als radio maker. Mijn collega’s zullen dus zeker gaan genieten en dat zult u als luisteraar ook natuurlijk meteen merken.

Want ook u zult weer gaan genieten op de Country wegen. Natuurlijk gaat Ab verder op zijn Country Roads. Hij was vorige week gebleven in het stadje Nederland in Amerika en zijn paspoort ligt al klaar voor de volgende stap. Geniet mee van zijn reis via onze Country Roads pagina op de website.

Maar verder gaan we ook muzikaal weer op reis. Sam Bush moet nog 8 mile om in Louisville te komen, Dale Ann Bradley is op zoek naar L.A. International Airport, de Big Country Bluegrass band vraagt zich af of ze ooit wel thuis komen, terwijl Alison Krauss op bezoek gaat in de Windy City.

Naast de gewone road is ook altijd de railroad bij ons een geliefd onderwerp en dus horen we een prachtig verhaal over de Wabash Cannonball, dat hopelijk wel beter afloopt dan de Kentucky Trainwreck.

Kortom, in deze tijden van reisbeperkingen, vakanties die niet geboekt kunnen worden en bezoekjes die u wellicht moet uitstellen, bieden wij u een twee uur durende reis langs het vele moois dat het Countryland u te bieden heeft. Ga er lekker voor zitten, doe uw ogen dicht en waan u in andere plaatsen en in andere tijden. Wij blijven voor u in beweging om voor u al dat moois te vinden en te laten horen. En die weg eindigt nog lang niet, kan ik u namens iedereen verzekeren…

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 1 mei 2021


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.