BLOG: Gewoon doen

De titel van deze blog kan je op twee manieren uitleggen, afhankelijk van het feit of je het eerste woord of het tweede woord belangrijker vindt. “Gewoon” kan je namelijk interpreteren als het oerdegelijke Nederlandse “normaal” en dan betekent de titel dus dat je, zoals we in Nederland gewend zijn, bij voorkeur niet moet afwijken van de gebaande paden. “Doen” is echter het tegenovergestelde. Dat staat namelijk voor actie, beweging en ontdekken.

Mijn inspiratie voor deze blog is de man die ons allen altijd inspireert in het team van Countryland en dat is natuurlijk Timen van Ark. Hij is namelijk iemand op wie beide interpretaties van de titel van toepassing zijn.

Timen is een persoon die “gewoon” doet. Je zult hem niet zo snel voorop zien lopen, niet ineens uit de band zien springen en iemand die zelf nog wel eens van mening is dat hij het liefste vast houdt aan de gebaande paden. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg dus.

Maar des te verrassender is het dan juist, dat het toch Timen is en het “doen” waardoor we nu zijn waar we zijn met Countryland. Zoals Jos al beschreef in zijn blog (Pionieren) was het Timen die al die jaren geleden rillend van de zenuwen achter de mengtafel en microfoon plaats nam. En ondanks al die zenuwen en al die interne twijfels besloot hij toch om niet gewoon te doen, maar om gewoon te doen. Die eerste stap heeft vervolgens geleid tot het mooie country programma dat we nu hebben, maar ook tot Countryland Live, Countryland Op bezoek, Countryland Sessions, de EWOB in Voorthuizen, de vele interviews en het grote team van vrijwilligers dat nu bezig is met de door ons allen zo gewaardeerde muziek. Die ene kleine stap heeft tot erg veel moois geleid.

Hij zelf is die ene kleine stap nooit vergeten en ook niet het mooie gevoel dat je kunt overhouden aan het toch aandurven van die stap. Een gevoel dat hij ook aan anderen gunt en dus vindt Timen het erg belangrijk om de ruimte te geven aan nieuw talent.

Als radiopresentator is het erg veilig om op de gebaande paden te blijven. Draai muziek van grote artiesten en de bekende liedjes en je weet zeker dat een groot deel van je publiek dit leuk vindt. Draai onbekende artiesten en nieuwe liedjes en je loopt het risico dat mensen het niet leuk vinden en dus kritiek uiten. Maar het ontdekken van onbekend talent en onbekende liedjes levert vaak zoveel mooie gevoelens op, dat die het risico meer dan waard zijn. En Timen staat hierin niet alleen. Het hele team van Countryland staat hier volledig achter en al die parels die we al hebben langs horen komen bewijzen dat ook. Trouwens, als radiomakers zijn wij van mening dat niet wij bepalen of iets mooi is, maar u als luisteraar. Dus willen we u graag de kans geven om kennis te maken met nieuwe artiesten met nieuwe muziek.

Vanavond komt dat veelvuldig aan bod in de uitzending. Muziek die ons is toegestuurd door artiesten met het verzoek om het onder uw aandacht te brengen. Voor u als luisteraar dus de kans om kennis te maken met al die prachtige liedjes en soms nieuwe artiesten.

En aan al die personen die thuis zitten, graag muziek willen maken maar nog steeds twijfelen aan zichzelf, kan ik namens ons team alleen maar het advies geven om vooral dus het tweede woord van de titel als leidraad te nemen. Ga gewoon doen. Schrijf dat lied, neem die muziek op en neem de stap om het te laten horen aan anderen. Voordat je het weet kan die ene kleine eerste stap leiden tot een prachtig mooi verhaal. Een verhaal dat heel lang kan duren en steeds meer kan groeien. Net als ons mooie Countryland. Ook dat is nog lang niet uitgegroeid…..

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 24 juli 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.