BLOG: Samen genieten

Barneveld staat bekend om zijn kippen en kerken. Een imago waar we zelf zeker niet van af willen, maar waar we waarschijnlijk toch al nooit meer vanaf kunnen komen, net zo min als Nederland afkomt van het imago van molens, klompen en tulpen. Gelukkig weet iedereen dat Nederland veel meer te bieden heeft en datzelfde geldt ook zeer zeker voor onze mooie gemeente.

Zo staan we onder andere ook bekend om de Ballonvaart. Iedere avond dat het mogelijk is wordt het luchtruim boven Barneveld gevuld met Ballonnen die zich laten leiden door de wind en zich over onze prachtige Gelderse Vallei verplaatsen. Meestal de bekende druppelvorm die voorbijkomt, maar soms ook een special shape. Een ballon die dan nog meer de aandacht trekt.

En dat dit een mooie hobby is kan ik nu zelf ook beamen, want afgelopen week had ik het genoegen om samen met mijn zoons zelf een ballonvaart te mogen meemaken vanuit ons dorp langs Voorthuizen heen over de altijd prachtige Gelderse Vallei en verder over die even mooie Veluwe. Iets wat ik niet had willen missen en dat was dus echt samen genieten met mijn zoons. En wat is Nederland toch mooi!

Al in 1982 begonnen Barnevelder Ben Bläss en ballonvaarder Hans Zoet met de Ballonfiësta in Barneveld en ieder jaar sindsdien is dit georganiseerd, ware het niet dat corona zoals bekend dus roet in het eten gegooid heeft. De organisatie is inmiddels al weer druk bezig om in 2022 wel weer verder te kunnen gaan.  De Ballonfiësta is een jaarlijks vierdaags evenement waarbij mensen van uit de hele wereld naar hier komen om samen te genieten van een gedeelde hobby en interesse. Vier dagen lang praten over datgene wat je bindt, datgene waar je passie ligt en ondertussen opnieuw contact maken met oude bekenden en natuurlijk nieuwe bekenden maken.

Klinkt dat bekend in de oren? Dat klopt, want onze gemeente staat ook bekend om een ander evenement dat ook vier dagen duurt en waarbij ook mensen vanuit de hele wereld naar hier komen om samen te genieten van een gedeelde hobby en interesse. Het dorp Voorthuizen is namelijk al sinds 1998 de thuisbasis van de EWOB en ook hier heeft de corona de laatste jaren roet in het eten gegooid.

Wij kijken weer uit naar een volle camping met gasten die genieten van bluegrass op EWOB 2022!

Maar ook wij kijken hier weer uit naar vier dagen lang praten over datgene wat je bindt, datgene waar je passie ligt en ondertussen opnieuw contact maken met oude bekenden en natuurlijk nieuwe bekenden maken en dus wordt er inmiddels al weer hard gewerkt om net als de Ballonfiësta in 2022 ook de EWOB weer van start te kunnen laten gaan.  De nieuwe locatie is er klaar voor, de gesprekken rondom sponsoring en subsidies vinden volop plaats en de organisatie is even enthousiast bezig als altijd.

Ook wij hopen weer veel mensen naar onze mooie gemeente te trekken, net als o.a. dus de Ballonfiësta en al die andere mooie evenementen die in onze prachtige gemeente worden georganiseerd. Niet alleen maar kippen en kerken dus. Komt u zelf maar eens kijken hoe mooi en gezellig het is en schuif dan meteen zaterdag avond maar eens aan bij Countryland Radio.

Voorthuizen, thuisbasis van de EWOB, gezien vanuit de luchtballon. Wat is Nederland toch mooi!

Samen genieten is iets wat voor ons als team van Countryland namelijk ook de basis is van alles wat we doen.  Het maakt niet uit wat we organiseren of doen, voorop staat het feit dat we er zelf plezier aan beleven en we als team samen handelen. Ook wij kunnen uren vullen met bezig zijn met datgene wat ons bindt en datgene waar onze passie ligt. Ieder van ons met zijn eigen richting, maar wel samen naar dat mooie doel. Samen met zoveel mogelijk mensen genieten van de prachtige muziek.

Samen genieten is namelijk iets wat kenmerkend is voor Country en Bluegrass. Veelvuldig zijn er samenwerkingen. Niet alleen bands die gevormd worden, maar ook duo’s, al dan niet tijdelijk, maken de meest prachtige muziek. Zo kunt u vanavond onder meer genieten van Keith Sykes samen met John Prine, Don Reno samen met Charlie Moore, Johhny Cash samen met The Avett Brothers, maar natuurlijk ook weer The Louvin Brothers, daar Harro weer plaats neemt naast Timen deze keer.

Luistert u dus vanavond weer naar onze radio uitzending of luister het op een later tijdstip terug. Doe dit samen met anderen of lekker helemaal alleen. Maar besef dat zelfs als u alleen zit, u nooit alleen bent. De Country en Bluegrass gemeenschap is groot en wij zitten dan op hetzelfde moment ook heerlijk te genieten. Want als je samen weet te genieten, dan worden simpele dingen ineens buitengewoon.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 14 augustus 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.