BLOG: Passie

De paralympische spelen zijn in volle gang en als sportliefhebber is dat dus volledig genieten. Nederland doet mee in zeer veel onderdelen en staat toch op een zeer respectabele 6e plaats in de medaillelijst. Niet slecht voor zo’n klein landje.

Mocht u nog niet gekeken hebben, dan kan ik u dat dus van harte aanbevelen. Vooral als u de moeite neemt om niet te kijken naar de beperking die iedere speler inderdaad heeft, maar om gewoon te kijken zoals u naar iedere andere sport kijkt. U ziet dan Top atleten die de prestatie van hun leven neerzetten na hier jaren alles voor opzij gezet te hebben. En ja, Top met een hoofdletter T, want ook deze atleten zetten een prestatie neer die de meeste Nederlanders toch echt niet even na doen.

Mocht u van mening zijn dat u dit wel even kunt doen, dan nodig ik u van harte uit bij basketbal vereniging de Tower Jumpers in Barneveld, die een eigen rolstoel basketbal team hebben. Zij laten u graag kennismaken met deze sport. Ook als je niet in een rolstoel zit.

Wat het kijken tevens zo waardevol maakt is, naast de sportieve prestatie, ook de passie waarmee deze sporters hun sport beoefenen. Kijkt u maar eens naar tafel tennisster Kelly van Zon en de schreeuw die eruit komt, na het behalen van de, zeer terecht verdiende, Gouden medaille. Of naar de Basketballers die de halve finale winnen van Duitsland in een zinderende wedstrijd, die spannend bleef tot het einde.

Onze collega Jos kwam op 15 augustus deze demonstratie van rolstoelbasketbal tegen op het Jaarbeursplein in Utrecht, in aanloop naar de Paralympics in Tokyo.

De passie die hier na het laatste fluitsignaal vrij kwam toont goed aan hoe dit team er echt samen voor gaat. Samen voor elkaar en samen naar dat ene doel. En dat zijn toch maar twee van die mooie momenten die uit een reeks van heel veel sterke momenten komen. Neemt u dus eens de tijd om al dit prachtigs te bekijken. Ik zit in ieder geval al weken te genieten.

Op Wikipedia kunt u lezen: Passie is een intens verlangen of enthousiasme voor iets. Passie geeft motivatie, energie en kracht. Zonder passie gebeurt er weinig wat echt van betekenis is.

In de blog van Ab schreef hij vorige week over zijn zoon die nu in Amerika zit om zijn passie na te volgen. Hij is gek op honkbal en is nu bezig te kijken hoever hij daarin kan komen. En groot gelijk heeft hij. Niet proberen is het meest veilig, maar wel proberen geeft grote kans op echt prachtige emotie en gevoelens. Net zoals die Paralympiërs dus besloten hebben om niet thuis te gaan zitten, maar er vol voor te gaan. Kijken hoever je kan komen en kijken wat je allemaal kunt bereiken dus. Dat is een advies dat ik iedereen mee kan geven en in de blog “gewoon doen” ook al eens aan bod is gekomen.

De passie voor country muziek die bij Timen aanwezig was 25 jaar geleden, heeft er toe geleid dat u nog steeds iedere week naar ons prachtige programma kunt luisteren en kunt genieten van die heerlijke muziek. Deze zaterdag gelukkig weer als vanouds met Timen aan het roer en, aangezien het de eerste zaterdag is van de maand, deze keer bijgestaan door zijn trouwe side kick, Jaap van der Weerd. Gezelligheid dus weer gegarandeerd.

In deze uitzending kunt u natuurlijk weer luisteren naar de Country Roads. Het project dat Ab met al zijn passie heeft opgepakt en dit jaar verzorgt. Deze keer gaat u kennis maken met John Gorka en diens liedje Flying Red Horse. Allemaal uitgelegd door uw vaste reisleider.

Natuurlijk komt ook de truckerssong langs, want Trucks zijn de passie van Jaap en gezien de enorme passie voor country en Bluegrass van zowel Jaap als Timen bent u weer verzekerd van echte pareltjes.

Passie is namelijk leuk, maar wordt nog leuker als je die passie kunt delen. Vaste technicus Johan en ik delen bijvoorbeeld de passie om muziek en gesproken woord zo harmonieus op elkaar te laten aansluiten als maar kan. Niet alleen in ritme, maar ook in cadans en onderwerp. En als dan alles juist valt, dan delen we ook onze enthousiasme. Dat gevoel is goud waard, zij het niet Olympisch helaas...

Maar daarom delen we ook graag iedere week onze passie voor country muziek met u. Want wij worden daar namelijk zelf ook erg enthousiast van. Niet alleen plaatjes draaien voor jezelf, maar ruimte geven aan al die muzikanten, ze bekender maken en u laten delen in al die muziek die gemaakt is met natuurlijk zoals u van ons gewend bent ook het verhaal erbij.

Want de mooiste muziek is niet alleen een verzameling noten. Het is een verhaal, met passie op muziek gezet en met passie uitgevoerd. Daarom verdient het alle passie die wij het kunnen geven om het op een zo’n goed mogelijk manier aan u te laten horen. En kijkend naar de passie binnen ons team, kan ik u garanderen dat we er nog wel 25 jaar aan vast gaan plakken.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 4 september 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.