BLOG: Sintsnoep en vallende bladeren

De kruidnoten en chocoladeletters liggen weer in de supermarkt. De plannen voor het kerstdiner zullen hier en daar ook al weer worden gemaakt. Het is duidelijk: de zomer loopt op zijn eind. Aanstaande woensdag, 22 september om 21:21 uur, begint de herfst. De zon passeert dan het herfstpunt en dag en nacht zijn op dat moment even lang. En als we het dan over Sintsnoep en vallende bladeren hebben, 'herfst' is zo ongeveer het moeilijkste rijmwoord van de Nederlandse taal. Dus beter dat te vermijden als je tijdens het vroegsnoepen van al dat lekkers tijdens een regenachtige herfstmiddag alvast een start maakt met het gedicht voor je surprise.

September is ook altijd de maand dat we na de zomervakantie weer een nieuw seizoen starten. En het woord seizoen mag hier geheel vrij worden ingevuld. Schooljaar, wintersport, de voetbalcompetitie of de televisieprogrammering, het maakt allemaal op een of andere manier rond deze tijd een nieuwe start. Nieuwe doelen worden gesteld, verwachtingen worden geschapen en het werk start om dat alles waar te maken.

In zekere zin doen we dat met Countryland ook elk jaar. In augustus hebben we ons team etentje. Normaal gesproken in plaats van een opname van Countryland Sessions, iets wat nu zoals inmiddels genoegzaam bekend is niet echt het geval is, omdat er geen Sessions zijn. Maar toch, ons gezellig samenzijn is ook altijd weer een vertrekpunt voor wat wij in het komende winterseizoen gaan doen.

Countryland etentje in augustus, start van een nieuw seizoen

Met de versoepeling van de coronamaatregelen zoals die afgelopen week door de overheid bekend zijn gemaakt is het mogelijk om weer met andere ogen naar dat winterseizoen te kijken. Doelen worden ook nu weer bijgesteld. Het gesprek gaat weer over wanneer er wat mogelijk zal zijn in Het Rebellenhonk. Plannen worden ook weer gemaakt om artiesten live in de studio te krijgen. De ruimte om dat te doen is er weer. We hopen daarom over niet al te lange tijd weer meer afwisseling in onze uitzendingen te kunnen brengen. Want niets is leuker dan gasten in de studio te kunnen ontvangen die vertellen over hun muziekpassie en hun nummers live voor u, de luisteraar, ten gehore brengen.

Verder is dit winterseizoen voor Countryland buitengewoon bijzonder. Timen van Ark zond op 11 februari 1997 de eerste aflevering uit van Countryland. Dat betekent dat we deze winter de bijzondere mijlpaal van 25 jaar Countryland zullen bereiken. Uiteraard wordt er achter de schermen aan gewerkt om dat heuglijke feit feestelijk met onze luisteraars te delen. Hoe we dat gaan doen maken we te zijner tijd bekend, maar dat het bijzonder wordt, dat verzeker ik u!

Inmiddels gaan we gewoon van week naar week met onze uitzending. Vanavond mag ik naast Timen plaatsnemen en samen zullen we weer twee uur heerlijke muziek op onze luchtige eigen wijze aan elkaar praten. De Oude Doos is deze keer weer samengesteld door onze vriend Douwe. Ronald neemt u daarin mee. Ab reist langs de Country Roads naar de volgende bestemming, waar hij Vince Gill tegenkomt. Wat zal de connectie zijn met vorige week? Mijn selectie bevat o.a. country legendes Jimmie Skinner, Stonewall Jackson en Marty Robbins, bluegrass family bands Wood Family Tradition, Trinity River Band en The Isaacs en een Ierse zanger die de eerste artiest was die in 25 achtereenvolgende jaren steeds een ander album in de Britse hitlijsten wist te noteren. Over 25 bijzondere jaren gesproken! Timen completeert de playlist met zijn keuzes om de gebruikelijke afwisseling te realiseren die u van ons gewend bent.

Over The Isaacs heb ik nog wel wat meer te zeggen. Vorige week nog vertelde Harro dat deze groep voor hem onbekend was. Dat kan en dat mag uiteraard. Ik zeg ook altijd: je kan niet iedereen kennen. Maar dat The Isaacs toch ook weer niet de minste zijn werd eerder deze week duidelijk bevestigd. De family band werd binnengehaald als nieuwste lid van de Grand Ole Opry en kreeg de Opry Member Award uitgereikt door Ricky Skaggs. Een eer die de grootsten toekomt en die deze familie ook zeker verdient!

 

Om 21:00 uur vanavond is het dus weer tijd om een wijntje open te trekken. Een appelsapje of karnemelk mag ook. Misschien heeft u bij de weekendboodschappen al die eerste zak chocoladekruidnoten meegenomen. Snoep maar lekker mee en geniet van de muziek. Bedenk daarbij dan dat u luistert naar een bijzonder programma, dat al bijna 25 jaar wekelijks wordt uitgezonden. Kan je dan eigenlijk nog wel over seizoenen spreken?

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 18 september 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.