BLOG: Op bezoek

Countryland is natuurlijk allereerst een radio programma. Zo begon het tenminste 25 jaar geleden in een kleine studio in Barneveld. Doel van programmamaker Timen was niets anders dan om iedereen kennis te laten maken met de muziek waar hij zo van hield en ook vandaag de dag is dit het uitgangspunt van alles wat we in ons programma doen. We willen onze passie voor deze muziek delen en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met al dat moois wat u kunt vinden in de wereld van de Country en Bluegrass muziek.

Het duurde niet lang of er kwamen luisteraars op bezoek in de studio om samen met Timen te genieten, maar ook om van gedachten te wisselen over de muziek. Iets wat al snel leidt tot verbreding van de kennis en daardoor nog meer waardering voor elkaar en voor de muziek. Sommige luisteraars zijn zelf ook muzikant, dus kwamen er dan ook soms instrumenten mee naar de studio en ontstonden er spontane jam sessies, wat ook weer een hoop plezier opleverde.

Dit inspireerde Timen om zijn programma weer een stap verder te zetten en om ook hele bands uit te nodigen in de studio. Live interviews in de uitzending en live optreden in de studio werd dan gecombineerd en uiteindelijk dankzij de uitstekende technische kennis van de gebroeders Van Ark lukte het ook steeds meer en meer om die live optredens in de studio ook meteen live mee te nemen in de uitzending. Wat zo succesvol was dat er dus steeds meer mensen op bezoek kwamen.

Hierdoor werd echter de studio te klein en moest er dus uitgeweken worden naar een andere locatie voor die live sessies. Gewapend met de kennis die ons team toen al had opgedaan door het organiseren van de E.W.O.B. in Voorthuizen werd ook deze uitdaging succesvol opgepakt met prachtige radio uitzendingen tot gevolg. Eerst in Voorthuizen, daarna in Stroe en tegenwoordig in ’t Rebellenhonk in Barneveld. Iedere eerste zaterdag van de maand is voor ons nu vaste prik geworden en ook een dag die voor vele liefhebbers een vast gegeven is.

Ons doel is en blijft het verspreiden van deze mooie muziek en dus was het vervolgens natuurlijk Timen die weer verder aan het kijken was en zo uitkwam bij Tivoli in Vredenburg. Een mooie samenwerking werd begonnen waar alle betrokken partijen veel uit konden halen en dit heeft geleid tot weer heel vele mooie nieuwe ervaringen. Een samenwerking die nu de coronamaatregelen weer minder worden meteen ook weer herstart wordt.

Corona heeft ons natuurlijk meer dan een jaar stil gezet, zoals bij iedereen, maar dat weerhield ons er niet van om alle voorbereidingen te nemen om weer een vliegende start te kunnen maken, zodra we weer mogen. En wat zijn we er klaar voor en wat hebben we er een zin in!

E.W.O.B. 2022 staat al in de stijgers en wordt 26, 27 en 28 mei 2022 weer georganiseerd in Voorthuizen.  Zaterdag 05 februari 2022 kunt u alvast noteren als eerste datum voor de herstart van de Countryland Sessions in ’t Rebellenhonk in Barneveld en een week later (zaterdag 12 februari 2022) kunt u in uw agenda zetten voor een bezoek aan de studio van A 1 mediagroep in Nijkerk. We bestaan dan namelijk 25 jaar als radio programma en we gaan dan 25 uur lang uitzenden, met veel mensen die op bezoek komen. Veel Live muziek in de studio, heel veel plezier en goede muziek gegarandeerd dus!

Als Countryland team zijn we er trots op dat we iedere week bij u “op bezoek” mogen komen als u naar ons luistert, maar we zijn ook zeer vereerd als u bij ons op bezoek wilt komen bij één van onze uitzendingen of de vele evenementen die wij organiseren. Want de kracht van plezier wordt niet gemeten door ons eigen gevoel, maar door de glimlach op het gezicht van iedereen om ons heen.

U bent en blijft dan ook altijd van harte welkom, als u op bezoek komt bij ons.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 25 september 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.