BLOG: Enthousiast over muziek

Wat geef je als antwoord op de vraag hoe het met je gaat? Het komt zo vaak voor. Je ontmoet iemand en een van de standaardvragen is "Hoe gaat het?" We zeggen dan vaak dat het goed gaat, ook als dat niet echt het geval is. We lopen nu eenmaal niet met onze ellende te koop. De laatste tijd antwoord ik vaak dat ik het best druk heb. En ik heb er geen moeite mee om dat te zeggen, want het is echt zo.

Ik heb best veel op mijn bordje liggen. Mijn dagelijkse werk, mijn studie, privé aangelegenheden, hobby's en liefhebberijen, het is bij elkaar best heel wat. Op gebied van de muziek is het echter wel om enthousiast van te worden. Muziek is voor mij steeds belangrijker aan het worden. Naast Countryland is er nog het EWOB festival en mijn programma bij The Bluegrass Jamboree. Daarnaast volg ik nog best aardig wat op ander muzikaal vlak. En op al deze gebieden gaan de ontwikkelingen snel en ontstaan er steeds meer nieuwe ontwikkelingen waar ik razend enthousiast over ben.

Vorige week zaterdag was het hele Countryland team actief met muziek. In Utrecht werd het Ramblin' Roots Festival georganiseerd. In Countryland Op Bezoek heeft u daarover kunnen lezen, wat heeft broertje Ab daar een mooi verhaal van gemaakt! Timen, Johan, Valery, Jaap, Ronald en Ab togen naar TivoliVredenburg om die dag te beleven, er verslag van te doen en om country- en bluegrassmuziek in het algemeen en Countryland in het bijzonder te promoten. Jaap vertrok op tijd uit Utrecht om samen met Harro en Patrick de uitzending van Countryland te verzorgen. En ondergetekende zat inmiddels in Dublin, waar ik vijf dagen uitgebreid kennis maakte met de busker scene, de straatmuzikanten in het centrum van de Ierse hoofdstad.

De missie in Utrecht is meer dan geslaagd te noemen. Harro, Jaap en Patrick leverden een puike uitzending af en ik heb zelf mooie contacten gelegd met artiesten die zo enorm talentvol zijn dat een aantal daarvan over niet al te lange tijd wel eens grote bekendheid zouden kunnen genieten. Mogelijk dat er ook eens iemand van deze artiesten in onze studio langs kan komen voor een gesprek en enkele live nummertjes, in Countryland of in een ander programma. Want het gaat dan niet alleen om country en bluegrass.

Een van de artiesten wil ik in dit verband wel noemen. Harry Fennell is een nog jonge twintiger die op fenomenale wijze diverse muziekgenres laat horen. Hij is met name ook de busker voor country, bluegrass en folk gerelateerde muziek, een singer-songwriter die zeker in Countryland zou passen. Met zijn bijzondere stem, zijn fabuleuze gitaarspel en zijn magistrale stage performance ligt de weg naar succes open. Een topartiest van grote klasse! En zo lopen er meer rond in Dublin. Kijk en luister bijvoorbeeld naar zijn cover van Passing Through van Leonard Cohen. Ik kan zeggen dat ik enorm heb genoten!

Harry Fennell in Dublin, vorige week

De ontwikkelingen in eigen land gaan inmiddels dus ook door. Countryland bestaat bijna 25 jaar, daar hebben we al iets over gezegd, maar vandaag gaat u verder horen wat er op die 12e februari 2022 gaat gebeuren. En geloof mij, het is bijzonder, het is groots en mogelijk nog niet eerder vertoond op de Nederlandse lokale radio. Wij zijn razend enthousiast. Luister vanavond om te horen waarom! Daarnaast zijn we ook hard aan het werk om in mei 2022 weer een EWOB festival te organiseren. Ook daarover hoort u in onze uitzending vanavond meer en online zal alle informatie ook zeer binnenkort zijn te vinden.

De reguliere uitzendingen gaan inmiddels uiteraard gewoon door. Vanavond hoort u Timen en Ronald de muziek aan elkaar praten en met de selecties van Jaap betekent dat weer een garantie voor groot luisterplezier. Op de playlist staan weer verschillende prachtige namen, u vindt ze op de website.

Stem dus weer af op A1 Radio, we starten even na negen uur. Geniet dan van de heerlijke muziek en neem vooral nota van de informatie over alles waar wij zo enthousiast over zijn!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 30 oktober 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.