BLOG: Besmet met het virus

Ondanks de moeilijke tijden die we doormaken merk ik aan mijzelf dat ik toch gewoon doorjaag. Jazeker, ik ben voorzichtig. Ik draag mijn mondkapje in de winkel, ook al kan ik dan de labels op de producten niet meer lezen omdat mijn bril dan beslaat. Ik houd afstand van mensen waar dat kan en heb even geduld waar dat moet. Op school hebben we grote leerpleinen, wat betekent dat we meestal ruimte genoeg hebben om te bewegen zonder meteen bovenop elkaar te zitten. Maar inmiddels ben ik dus wel erg druk met werk, studie, radio, familie, boodschappen doen, eten koken en waar de tijd ervoor is hier en daar nog wat lokaal nieuws van onze hulpdiensten in Almere verzorgen. En als je dan zo met van alles bezig bent en voor je gevoel toch goed oplet om een besmetting met corona te voorkomen is het wel even schrikken als de keel pijn gaat doen, de neus een beetje gaat lopen en de thermometer meer dan 38 graden Celsius aangeeft. Zou ik dan toch.....?

Natuurlijk kan het altijd gebeuren, hoe voorzichtig je ook bent. Maar feit is dat ik mij donderdag ziek moest melden en een afspraak bij de GGD moest maken voor een test. Mijn eigen gevoel dat het "slechts" om een gewoon griepje ging werd gelukkig vrijdagmiddag bevestigd door de negatieve testuitslag. Maar het had zomaar anders kunnen zijn en met de kerstdagen zo dichtbij ga je dan toch denken. Vorig jaar heb ik de familie op de kerstdagen ook al niet gezien. Zou het dit jaar dan weer zo zijn?

Met de familie moeten we uiteraard ook voorzichtig doen. Dus plannen voor de kerstdagen moeten wel afgestemd zijn op de mogelijkheden en adviezen die gesteld zijn. Er zullen weer een aantal beperkingen zijn, maar we hebben in ieder geval de mogelijkheid om met familie samen te komen om de kerstmaaltijd te gebruiken, cadeautjes uit te wisselen, een leuke kerstfilm te kijken of misschien wel countrymuziek te luisteren.

Dat biedt dan ook weer mooie mogelijkheden. Waarom zouden we er niet alles aan doen om te voorkomen dat we familie en vrienden besmetten met het coronavirus en in plaats daarvan het country en bluegrass virus flink verspreiden? Als je mensen met kerst over de vloer krijgt, zet dan onze geliefde muziek aan. Het maakt dan niet uit of dat je Spotify playlist, Uitzending gemist van Countryland, je eigen CD's of voor mijn part cassettebandjes zijn, er zijn toch heerlijke kerstsongs in country en bluegrass muziek waar we van kunnen genieten en wat je aan je bezoek kan meegeven. Besmet ze dus vooral met het country en bluegrass virus!

Vanavond doen we daar met Countryland al een duit voor in het zakje. De uitzending bevat een flink aantal kerstnummers, naast de gebruikelijke mix van country, bluegrass en oldtime. U hoort Timen en Ronald en dat betekent dat Jaap weer een deel van de muziek heeft uitgezocht. Dat blijkt ook weer uit een aantal onbekende namen in de playlist. Jaap weet pareltjes te ontdekken van artiesten waar we nog nooit van hebben gehoord en dat belooft ook voor vanavond weer het geval te zijn.

Bekijk de foto's op glazenthuis.nl. Wat een inspiratie!

Wat ik niet onvermeld kan laten is dat de uitzending vanavond een keer niet live is. De studio van A1 Mediagroep is deze week het toneel van de jaarlijkse Glazenthuis actie, de A1 variant op het bekende Glazen Huis dat al jarenlang op de landelijke radio in de week voor kerst wordt georganiseerd.

A1 Mediagroep zamelt hiermee geld in om daarmee wensen te kunnen vervullen. Het Glazenthuis is afgelopen maandag gestart en duurt tot vanavond 20:00 uur.

Omdat de studio dan niet voor ons klaar is om uit te zenden is Countryland deze week eens vooraf opgenomen. Voor zo'n mooie actie maakt Countryland uiteraard even plaats! Een mooie actie die laat zien dat de lokale radio ook besmet kan raken met het goede doelen virus. Prachtig toch?!

Vanavond dus een keer niet meekijken op de webcam. Wel gewoon lekker luisteren. En laat dan inmiddels de gedachten alvast gaan over de plannen voor volgend weekend. Waar en hoe wordt de kerst gevierd? Hoe zorg je ervoor dat dat veilig gebeurt? En wie zou je graag willen besmetten met ons country en bluegrass virus?

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 18 december 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.