BLOG: Warmte, familie en gezelligheid

De kerstdagen staan vooral bekend om het gevoel van warmte, samen zijn met de familie en veel gezelligheid. Drie punten die trouwens ook bij mij de rest van het jaar in gedachte komen als ik denk aan Countryland, want het hele jaar door ervaar ik warmte en gezelligheid in ons team en voel ik me altijd welkom in de Country- en Bluegrass familie, die wij samen met elkaar vormen.

In de donkere dagen rond kerst is het voor sommigen altijd wat lastiger dit voor ogen te houden en zeker dit jaar natuurlijk met de huidige lockdown en andere corona maatregelen, die het ons niet toelaten nu samen te zijn en dus ook niet om samen te genieten van bezoek aan onze studio, Countryland Live in het Rebellenhonk bij te wonen, optredens in het theater te zien of bands op diverse podia te bekijken. Kijk je alleen hiernaar, dan lijkt het dus weer een verloren jaar te zijn geweest, waarin weer veel niet kon of mocht. Veel donker dus.

Maar zoals bekend ben ik iemand die altijd vooral graag naar het licht kijkt en ook in 2021 is dat weer meer dan aanwezig geweest.  We hebben weer veel mooie uitzendingen gemaakt. Veel nieuwe muziek ontdekt, maar desondanks toch ook nog pareltjes uit het verleden niet vergeten.

Onze reis over de Country Roads heeft ons over de hele wereld geleid en we hebben zelfs live artiesten in onze studio mogen begroeten. En dan heb ik het nog niet eens over een prachtige dag in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Aaron Asbury, één van de artiesten die dit jaar live bij Countryland heeft opgetreden.

Country- en Bluegrass muziek staat bekend om zijn donkere teksten. Het gaat immers over het leven en vooral dat leven was vroeger geen pretje. Daarbij hebben wij het nu maar makkelijk. Logisch dus dat veel liedjes over pijn, verdriet en lijden gaan. Een echt inkijkje in het leven van toen.

Maar ook vroeger was er zonlicht en optimisme. Mensen hadden toen ook een duidelijke basis in hun eigen familie en vonden daar ondanks alles toch vaak warmte en gezelligheid. Vooral Bluegrass muziek maakt dat duidelijk met veel familie bandjes en liedjes waarin meerdere generaties samen zingen en muziek maken. Men had niet veel, maar ze hadden altijd nog elkaar.

Vanavond krijgt u een kerst uitzending van Countryland vol van warmte, familie en gezelligheid. Zoals bijvoorbeeld Patty Loveless die zingt over de kerst bij haar thuis. Vol van heerlijke geuren in huis en vol met familieleden. Maar ook Alabama met Christmas Joy die zingen over de kerstcadeaus, een  warm haardvuur en de kerstman. En John Prine laat horen dat zelfs in de gevangenis er toch nog altijd hoop is.

Of de laatste halte van onze Country Roads ook in kerstsfeer is, dat hoort u vanavond van Ab, die een prachtige tocht tot een goed einde gaat brengen en u nog eenmaal laat genieten van wat je onderweg tegen kan komen. Hiermee komt er een einde aan de Country Roads, alleen zijn Ab en wij nog lang niet op onze eindbestemming. Volgend jaar begint er weer een hele mooie nieuwe tocht en waarheen dat ons gaat leiden?

Maar natuurlijk verlaten we de wegen niet helemaal, want met Jaap aan het stuur naast Timen vanavond bent u weer verzekerd van een Trucker song. Immers zonder chauffeurs had u nu geen kerstboom in huis. En ook in 2022 kunt u dus weer op hem rekenen.

Net als op de rest van het team. Iedere week zullen we onze uiterste best doen voor u een uitzending te verzorgen. In de studio, via thuis uitzending of op locatie kunnen we niet zeggen, maar dat er iedere week een uitzending komt is gegarandeerd. Net zoals onze jubileum uitzending er gaat komen eind februari en net zoals de E.W.O.B. die weer eind mei plaats gaat vinden in Voorthuizen.

Want dat is en blijft de grootste kracht van ons team. We zijn inventief, we laten ons niet zomaar verslaan, we blijven optimistisch en blijven uitgaan van onze eigen kracht. Zijn we het altijd eens met elkaar? Nee natuurlijk niet, maar dat hoeft ook niet. Respect voor elkaar hebben, maar samen gaan voor dat ene doel. Daar ben je nu eenmaal familie voor.

Namens het team van Countryland wens ik iedereen fijne kerstdagen, een gezellig oud en nieuw en vooral veel warmte en familie gevoel toe voor heel 2022. Veel luisterplezier vanavond met Timen en Jaap en namens ons alle een welgemeend: “Tot volgend jaar!”

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 25 december 2021

Volg onze reis over de Country Roads van week tot week op de Country Roads Map!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.