BLOG: Zekerheid

Het jaar 2022 is een week jong. Velen zijn al weer aan het werk gegaan na een onderbreking met kerst en de jaarwisseling. Anderen hebben misschien doorgewerkt tijdens de feestdagen, omdat het beroep dat verlangt. De jeugd begint maandag weer, op school, want dat mag weer van de overheid. En de mensen die niet werken zullen wellicht weer in het voor hun gebruikelijke dagritme zijn teruggekeerd. Die kerstvakantie, zoals ik het als docent in het voortgezet onderwijs ervaar, is altijd een vreemde vakantie. Ik leef ernaartoe in kerstsfeer, ik kijk uit naar twee weken vrij zijn, maar als het eenmaal zover is dan is het niet meer dan feestdagen aftellen, volstoppen met te veel eten, en dan, als de Wiener Philharmoniker en de springers in Garmisch-Partenkirchen van de buis zijn verdwenen, aftellen naar de herstart van het schooljaar, waar ik dan toch weer naar uitkijk. Dan begint het jaar ook voor mij weer echt en vertellen we de kinderen al dat ze nu toch goed hun best moeten doen, omdat het schooljaar om is voor je er erg in hebt. Dat is een zekerheid.

Veel dingen zijn minder zeker. Blijven we gezond? Kunnen we dat schooljaar ook op school afmaken of worden we weer geconfronteerd met een nieuwe lockdown, waarbij we gedwongen worden om vanuit huis het onderwijs te verzorgen? Voor de werkenden onder ons, wordt de werkgever (opnieuw) bedreigd door de oprukkende omikronvariant en kan je je baan behouden? Hadden we maar een glazen bol die het ons allemaal kon laten zien. Zeker is dat we ons voorlopig nog zullen moeten houden aan beperkende maatregelen. Hopelijk niet meer zo drastisch als we de afgelopen twee jaar meerdere keren hebben meegemaakt, maar van enkele basisregeltjes zullen we voorlopig nog niet af zijn.

Thuis onderwijs verzorgen, verleden tijd of niet?

Ook bij Countryland leven we met zekerheden en onzekerheden. Zo is het nog maar de vraag wanneer we weer als vanouds Countryland Sessions kunnen organiseren. Zal 2022 ons wat dat betreft gunstig gezind zijn? We werken toe naar de viering van ons 25-jarig bestaan en gaan ervan uit dat we dat zoals gepland kunnen vieren met een 25 uur live marathonuitzending in februari. We organiseren het EWOB festival, in mei. De bands hebben zich massaal en enthousiast aangemeld. Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit. Met de nodige beperkingen en basisregeltjes rond corona moet dat toch gewoon mogelijk zijn?

Ons team gaat er vandaag in ieder geval weer voortvarend mee verder aan het werk. Voor de uitzending van vanavond hebben we een bespreking waar deze zaken ter tafel zullen komen en waarbij we inzetten op een mooi jubileum in februari en een spetterend festival in mei. En dan uiteraard die uitzending zelf, daar is geen onduidelijkheid over. Countryland gaat elke week door, dat is een zekerheid!

Het is mijn beurt om tegenover Timen plaats te nemen om samen de muziek aan elkaar te praten en ik kan gerust beloven dat het weer twee uurtjes luisterplezier wordt voor de liefhebber. De playlist voert ons vanavond weer langs allerlei muziekgenres, plaatsen en tijden. Ik heb zelf enkele voor mij nieuwe namen gevonden die ik graag voor het voetlicht wil brengen. Cory Keefe, Freddy Powers en Craig Moreau, drie namen die tot afgelopen week voor mij onbekend waren, maar die mij met hun muziek aangenaam hebben verrast. Een paar oude bekenden zijn de Good Ol' Persons, met lead zang van Kathy Kallick, The Del McCoury Band en Dale Ann Bradley met The Isaacs.

Met Wade Bowen in Òran Mór in Glasgow.

Wade Bowen heb ik in 2019 ontmoet in Glasgow en Crandall Creek, met de prachtige zangeres Abby Latocha, is in de loop van vorig jaar op mijn radar verschenen. Verder heb ik een bijzonder mooie uitvoering door Flatt Lonesome van het herkenningsthema van Game Of Thrones op de lijst gezet. Ik beken overigens meteen dat ik verder niets van dat fenomeen weet. Maar ik weet zeker dat de liefhebbers ervan zullen smullen bij het horen van deze prachtige instrumental.

Timen heeft een Oude Doos samengesteld met nummers van de Knoxville Sessions. Hij zorgt voor Ierse inbreng met Daniel O'Donnell en zakt af naar de zuidelijke staat Louisiana voor wat heerlijke cajun. Ab laat ons met Don Williams de Arkansas River afzakken in River Country. En verder staat er nog een aantal prachtige namen op de lijst die zeker niet gemist mogen worden.

Stem vanavond dus weer af op A1 radio, via de ether, de kabel, het internet of de smartspeaker. Want ook dat is een zekerheid, Countryland is overal en op diverse manieren te beluisteren. Meekijken kan uiteraard via de website.

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 8 januari 2022

Volg onze reis over de rivieren op aarde van week tot week in River Country!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.