BLOG: Meigevoel

Iedereen heeft denk ik wel een favoriete tijd van het jaar. Voor mij is dat de maand mei. De lente is volop aanwezig in de vorm van bloemen, lammetjes en zwanennesten. Alles ziet er weer fris en fleurig uit. De dagen worden ook langer, waardoor het weer aantrekkelijker is om er 's avonds op uit te gaan. En dat alles maakt dat ik mij dan weer veel energieker en fitter ga voelen. Ik leef echt op, net als de natuur. Het maakt in mij echt een meigevoel los!

De maand begint altijd met de herdenking van de oorlogsslachtoffers tijdens de Nationale Dodenherdenking en de viering van onze vrijheid op bevrijdingsdag. Deze 4 en 5 mei hebben toch altijd weer een speciale betekenis en zijn voor mij, zoals voor zovelen in Nederland, van groot belang. Zondag is het Moederdag, ook zo'n echte meidag. Bij ons thuis werd daar nooit echt iets aan gedaan. Dat wil zeggen, niet meer nadat we te oud waren om op school mooie knutselwerkjes te maken voor deze speciale dag voor moeder. Op zich vind ik dat prima. Voor mij is mijn moeder elke dag belangrijk!

Volgende week is het ook weer tijd voor de Europese gekte van het Songfestival, ook zo'n typisch meidingetje. Vroeger keek ik daar altijd naar, tegenwoordig kan het mij op geen enkele wijze meer boeien. Nou ja, wel even toen onze Nationale Country-trots Ilse DeLange samen met Waylon als The Common Linnets in 2014 deelnamen. En hoe! Maar verder, nee, het songfestival is niet meer voor mij. Dan zit ik toch echt liever op een zaterdagavond in de studio in Nijkerk.

Maar het hoogtepunt van de maand mei is toch wel het EWOB festival. Dit jaar keert het weer terug na enkele jaren afwezigheid. En wat een positieve reacties krijgen we! Op 26, 27 en 28 mei is het weer zover. Voorthuizen staat dan weer bol van de bluegrass muziek. In het nieuwe Ontmoetingscentrum "De Eng" wordt door 24 bands een prachtig programma verzorgd. In de dorpskernen van Voorthuizen en Barneveld is er ook veel te genieten van live optredens door bands op straat en in de horeca. De camping bij De Oranjevereniging zal weer gonzen van de jams. Ja, als we in Voorthuizen bezig zijn met de EWOB, dan is het bij mij helemaal optimaal aanwezig: het meigevoel!

Voor de liefhebbers van bluegrass muziek is er ook vanavond live te genieten. We zitten dan in het Rebellenhonk waar de band Jesus Evil Highway onze gast is. De opname van de uitzending begint zoals altijd om 19:00 uur en u bent vanaf 18:30 uur welkom. Blijft u thuis, luister dan naar de opname van vorige maand, met live bijdragen van de Billy Bray Band. Een fantastische avond was dat, dus dit moet u zeker gaan beluisteren!

En laat u verder niet leiden door mijn mening over moederdag en het songfestival. Koop gewoon die mooie bos (vreselijk veel te dure) bloemen voor die lieve moeder en volg komende week met alle passie de inzendingen uit heel Europa in de strijd om het mooiste Eurovisieliedje van het jaar. Maar blijf in ieder geval naar Countryland luisteren. Want hier is het toch waar u iedere keer weer verrast wordt met de mooiste muziek, de beste artiesten en de meest gevarieerde keuzes, wat van muziek luisteren zo een ongelofelijk mooie bezigheid maakt. Wat dat betreft zorgt Countryland elke week van het jaar voor dat beetje meigevoel!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 7 mei 2022

Volg onze reis over de rivieren op aarde van week tot week in River Country!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.